Data Center / Storage — February 21, 2019 at 7:25 am

Dell EMC își ajută clienții să-și protejeze mai bine datele și aplicațiile într-o lume multi-cloud

by

iStock-1061897958.eps_-768x768Dell EMC anunță capacități noi și avansate pentru Dell EMC Data Domain și Integrated Data Protection Appliance (IDPA), portofoliul său de soluții de stocare pentru backup&recovery. Acestea sunt concepute pentru a le oferi organizațiilor flexibilitate și valoare datorită capacităților multi-cloud și performanțelor îmbunătățite. De asemenea, aceste evoluții le oferă organizațiilor de dimensiuni medii și filialelor organizațiilor mari mai multe opțiuni pentru a asigura protecția datelor la nivel de companie.

Conform IDC, 92% dintre organizații au implementat un mediu cloud, iar 64% dintre acestea au ales o abordare multi-cloud. Având în vedere multitudinea serviciilor de acest tip, protejarea datelor la nivelul întregului volum de lucru, în paralel cu respectarea cerințelor de conformitate și securitate, constituie o provocare majoră pentru multe organizații. De fapt, potrivit unui studiu realizat de IDC pentru Dell EMC, compatibilitatea cross-cloud reprezintă cea mai menționată deficiență în materie de protecție a datelor pentru transformarea IT. Cu această provocare în vedere, Dell EMC continuă să își dezvolte dispozitivele de protecție a datelor pentru a-și ajuta clienții să diminueze riscurile și să își protejeze cel mai valoros activ, datele, în medii multi-cloud.

Capacități multi-cloud
Sistemele Data Domain OS 6.2 și IDPA 2.3 le oferă acum clienților și mai multe opțiuni de protejare a datelor cu ajutorul serviciilor cloud publice, datorită compatibilității extinse a Cloud Tier cu Google Cloud Platform și Alibaba Cloud. Astfel, este asigurată mai multă flexibilitate pentru stocarea pe termen lung. Acestea se adaugă suportului deja oferit pentru AWS, Microsoft Azure, Dell EMC Elastic Cloud Storage, Virtustream, Ceph, IBM Cloud Open Storage, AWS Infrequent Access, serviciul de stocare Azure Cool Blob și Azure Government Cloud. De asemenea, un nou instrument de estimare a spațiului liber pentru Cloud Tier permite o gestionare mai eficientă a capacității, reducând costurile cu stocarea locală și în cloud.
Dell EMC a extins și rețeaua de furnizori de servicii de cloud public pentru Data Domain Virtual Edition (DD VE), soluție care asigură protecția datelor definită prin software, atât local, cât și în
serviciile de cloud public. Noii furnizori de servicii cloud sunt AWS GovCloud, Azure Government Cloud și Google Cloud Platform. Aceștia se adaugă platformelor compatibile deja AWS S3 și Azure Hot Blob. Ecosistemul cloud extins, combinat cu majorarea capacității pentru DD VE (până la 96 TB per sistem), anunțată anterior, le asigură clienților același nivel de protecție în cadrul mediilor cloud deținute, în continuă creștere, la fel ca în cazul soluțiilor Dell EMC implementate local. În plus, soluția Native Cloud Disaster Recovery este acum disponibilă la nivelul întregii familii IDPA, permițând clienților să defineasca politici de tip failover la un cost avantajos, într-un mediu de cloud.

Clienții nu mai trebuie să gestioneze și să suporte costurile aferente constituirii și întreținerii unei locații secundare pentru recuperarea datelor în caz de urgență și pot defini cu ușurință politici de failover către serviciile de cloud public în cazul unui eveniment neprevăzut și failback atunci când problemele sunt rezolvate. Odată cu această expansiune, toate modelele Data Domain și IDPA sunt compatibile cu AWS, inclusiv VMware Cloud pe AWS, și cu Microsoft Azure în cazul soluției Cloud Disaster Recovery.

Organizațiile vor beneficia și de faptul că soluțiile de protecție a datelor puse la dispoziție de Dell EMC oferă interfețe ușor de utilizat. De asemenea, administratorii pot gestiona cu ușurință mai multe soluții Data Domain și DD VE, fie locale, fie în cloud-urile publice, printr-o interfață unică din cadrul Data Domain Management Center.

Performanțe îmbunătățite
Actualizările aduse familiei IDPA asigură acum performanțe îmbunătățite ale funcției Instant Access and Restore datorită unei memorii cache de date îmbunătățite, având drept rezultat până la de patru ori mai multe intrări/ieșiri pe secundă (IOPS), la o capacitate de până la 40.000 IOPS cu o latență de numai 20 de milisecunde.
De asemenea, dispozitivele Data Domain asigură o mai mare rapiditate în restaurarea datelor de pe un dispozitiv local și în recuperarea lor de pe cloud-urile publice. Având în vedere aceste îmbunătățiri, organizațiile își pot restaura acum datele de până la 2,5 ori mai rapid de pe un dispozitiv Data Domain 1 și își pot recupera datele din cloud, pe un dispozitiv Data Domain, de până la patru ori mai rapid 2 . Drept urmare, acum pot respecta SLA-uri mai stricte.

Mai multe opțiuni pentru organizațiile de dimensiune medie
Opțiunile și scalabilitatea sunt esențiale pentru organizațiile de dimensiune medie, care au nevoie de o protecție a datelor pe bază de cloud la nivel de companie. Pe lângă actualizările legate de performanță și cloud, Data Domain DD3300, un dispozitiv 2U conceput special pentru organizațiile de dimensiuni medii și filialele locale ale companiilor mai mari, beneficiază de noi îmbunătățiri hardware. DD3300 oferă acum un model de capacitate suplimentară de 8 TB, care poate fi extins până la 32 TB fără a fi necesară instalarea de noi resurse hardware. De asemenea, DD3300 este dotat acum cu capacități de rețea mai rapide, cu compatibilitate 10GbE, și cu opțiuni extinse de protecție cu biblioteci de benzi virtuale (VTL) prin Fiber Channel.
Aceste opțiuni le oferă organizațiilor aduse în discuție o soluție de protecție a datelor pe bază de
cloud, care se poate extinde pe măsura necesităților.