Bizpoint — February 22, 2019 at 7:41 pm

Fenomen exploziv

by

businessman using tablet PC and information communication technology concept. IoT(Internet of Things). GUI(graphical user interface). paperless office.Conform ultimului index Mobile Visual Networking Index (VNI) Forecast, publicat de Cisco, până în 2022 vor fi conectate la internet 12 miliarde de dispozitive, faţă de cele 9 miliarde conectate azi. Dintre acestea, până la patru miliarde dispozitive IoT vor fi conectate în curând. Alte milioane de dispozitive vor deveni conectate la internet în următorii câţiva ani.

În termeni de diferenţiere, circa opt miliarde de dispozitive vor fi personale, restul de patru miliarde constituind universul IoT. Pe cale de consecinţă, asta înseamnă că şi traficul mobil va cunoaşte o creştere semnificativă. În acest moment, se aşteaptă un trafic de date de un zettabyte pentru perioada 2017- 2022. Însă până în 2022, traficul mobil va ajunge să reprezinte circa 20 la sută
din traficul IP global şi va ajunge la 930 exabytes anual.

Conform raportului, asta înseamnă un volum de 113 ori mai mare decât întreg traficul mobil generat cu doar zece ani în urmă. Operatorii telecom vor socoti asta drept o oportunitate, în viziunea Cisco, pentru a-şi îmbunătăţi performanţele reţelelor lor mobile. Este de aşteptat ca vitezele reţelelor mobile să crească de peste trei ori, de la 8,7 Mbps cu doi ani în urmă la 28,5 Mbps în 2022. Iar tehnologia 5G va juca un rol major în atingerea acestei creşteri.

Conform Cisco, tehnologiile 5G şi WiFi for coexista ca fiind tehnologii necesare şi complementare de acces, oferind beneficii esenţiale clienţilor de toate categoriile, dar în special operatorilor de servicii şi mediului enterprise, care vor putea astfel să-şi extindă arhitecturile de afaceri.