Cloud Computing / Edge — March 11, 2019 at 6:59 am

Soluțiile de backup din era cloud se orientează către platforme de conținut hibrid

by

cloudCând ne uităm la aplicațiile de bakcup tradiționale și la modul în care au evoluat pentru era cloud, am găsit o serie de abordări, care adaugă mai mult sau mai puțin cloud ca țintă, pentru platforme software mai cuprinzătoare. O dezvoltare mai recentă a soluțiilor de backup este o revizuire a abordării dispozitivelor de backup și aici vedem furnizori relativi noi, Rubrik, Cohesity și Arcserve, care livrează produse cu un singur magazin de sisteme/obiecte, care pot fi livrate în locații fizice și în cloud. Totul se bazează pe conectivitatea S3 și Azure, dar depășește cloud ca țintă. Este mai mult un mediu de conținut unificat în care apare protecția datelor și de la care se restabilește recuperarea în caz de catastrofe, se efectuează analize și așa mai departe. Aceste produse sunt convergente cu cele de la Veritas, care au început foarte mult ca un produs de backup tradițional.

Rubrik Cloud Data Management combină backupul, recuperarea, replicarea, analiza, gestionarea datelor de arhivă și copiere sub o singură platformă. Rubrik este construit pentru cloud și vine ca un aparat virtual care poate fi livrat în hardware aprobat și scalabil, ca infrastructură hyper-converged. Setul aprobat de hardware, într-un cluster cu patru noduri, vine de la Cisco, HPE sau Dell și poate găzdui stocare SSD și HDD de până la 160TB.

Cohesity are, de asemenea, scopul de a pune toate datele într-un singur loc. Nu literalmente, ci pentru a fi vizibile în locațiile locale și în cloud, care pot fi implementate prin platforma Cohesity Data Platform pentru aparatele fizice, aparatele virtuale pe VMware și cloud public Amazon S3. Platforma Cohesity este construită în jurul DataProtect backup, împreună cu DataPlatform care reunește spațiul de stocare a fișierelor (NFS/SMB) și obiectelor (S3), susținute de sistemul de fișiere distribuit SpanFS, cu indexare globală și căutare, deduplicare de date, clonare și snapshots. Nodurile Cohesity provin pe hardware-ul serverului HPE și Cisco aprobat, precum și în nodurile hyper-converged C prefixate, care rulează până la capacitatea de aproximativ 180TB pe nod.

Arc Cloud Business Continuity Cloud, lansat în octombrie anul trecut, reunește protecția unică a companiei cu replicarea și disponibilitatea ridicată de backup Arcserve. Acesta integrează backupul, recuperarea în caz de dezastru, arhivarea HA și e-mail sub o consolă de management bazată pe cloud. Protecția acoperă o gamă largă de sisteme sursă, de la Unix și x86 la încărcări virtuale la cloud public și privaț, cu suport pentru protecția datelor multi-cloud și cross-cloud. Arcserve poate face backup la AWS prin intermediul spațiului de stocare S3 sau Azure în cloud și poate să blocheze execuția rularea de aplicații în cloud-ul public în cazul unor erori.