Evenimente — March 15, 2019 at 11:09 am

Brainsvault, competiții interactive de hacking pentru studenți și tineri profesioniști

by

Cybourn LogoCompania de securitate cibernetică CyBourn, în parteneriat cu Smart Suport Hub și Security Espresso, lansează sâmbătă,16 martie, prima ediție Brainsvault, o competiție de dezvoltare software și securitate cibernetică adresată studenților și tinerilor profesioniști în domeniul IT, pasionați de soluții software inovatoare și de securitatea sistemelor informatice.

”Suntem entuziasmați să lansăm prima ediție a Brainsvault, un format nou de competiție de hacking pe plan local, prin care urmărim să susținem și să dezvoltăm talentul de foarte mare potențial din România. În cadrul CyBourn, oferim cel mai ridicat standard pentru clienții noștri internaționali în termeni de servicii de securitate cibernetică, și vrem ca acest lucru să se reflecte și în comunitatea din jurul nostru. Echipa noastră este globală, cu experți în SUA și Europa de Vest, însă ne dorim să susținem tinerii profesioniști români cu gândire laterală, pasionați de a rezolva unele dintre cele mai inedite probleme de securitate”, a declarat Ioan Istrate, Co-Founder CyBourn.

Prima ediție a competiției se va desfășura sub un format unic în România. Astfel, scenariul va fi sub forma unui “treasure hunt cibernetic”, unde pentru a ajunge la final concurenții trec prin diferite probe. Mai mult, pentru înscrierea la eveniment participanții vor fi nevoiți să rezolve o ghicitoare prin care să ajungă la formularul de înscriere.

Astfel, vor fi testate abilități de exploatare a vulnerabilităților unor pagini web, de social engineering și de exploatare de la distanță a unor mașini virtuale. Pașii nu vor putea fi urmați decât în ordinea impusă de concurs, iar scopul final va fi deschiderea unui seif fizic pentru premiul cel mare. Mai mult, prin modul de organizare al competiției – format stil “treasure hunt”, participanții vor fi încurajați să își dezvolte abilitățile de comunicare, gândire critică și lucru în echipă, abilități esențiale pentru a complementa abilitățile tehnice ale participanților.