Enterprise Software, Expert IT — March 26, 2019 at 3:28 pm

Ce ne pot oferi sistemele ERP în viitorul apropiat?

by

erpEste impresionant să observăm evoluția și transformarea soluțiilor ERP dintr-o platformă complexă și complexă din punct de vedere tehnologic într-un sistem ce utilizează tehnologia Cloud-ului de ultimă generație. Privind spre următorii 10 ani, ar fi interesant să facem câteva previziuni cu privire la viitorul ERP-ului.

SaaS și ERP

Aplicațiile ERP tradiționale sunt stocate pe serverele de afaceri, ceea ce înseamnă că afacerea este responsabilă nu doar pentru costul inițial al investiției, ci și pentru întreținerea și extinderea hardware-ului. Aplicațiile SaaS sunt stocate în Cloud, ocupând astfel mai puțin spațiu și, în același timp, asigurînd reducerea costurilor, upgrade-uri și posibilitatea de dezvoltare mai rapidă. Această diferență poate duce la economii semnificative în ceea ce privește TCO.

În alte industrii, inclusiv CRM și resurse umane, SaaS a devenit modelul implicit pentru noile implementări. Când vine vorba de sistemele ERP, se estimează că tranziția către SaaS va crește în următorii 3 ani, devenind optiunea preferată a mai multor industrii sau tipuri de întreprinderi, în special pentru IMM-uri.

Consumerizarea ERP-ului

Având în vedere că generațiile mai tinere intră pe piața locurilor de muncă, ERP va trebui să se îndrepte către logica acestui tip de consumatorului pentru a răspunde nevoilor sale (folosind medii sociale și așa mai departe). Acele afaceri care nu au reușit să țină pasul cu această tendință vor simți o presiune semnificativă pentru a se îndrepta către soluții intuitive, ușor de utilizat, care în cele din urmă simulează tehnologiile de consum.

Mobilitatea devine standard

În timp ce numeroase cercetări evidențiază adoptarea sporită a sistemelor SaaS și Cloud, care se așteaptă să domine în următorii ani, mobilitatea va deveni, până în 2020, realitatea tehnologică modernă. O mare parte a angajaților dintr-o varietate de poziții va folosi dispozitivele mobile – la fel sau chiar mai des decît sistemele desktop – pentru a accesa datele întreprinderii. O parte din această tendință se datorează faptului că tot mai mulți angajați folosesc dispozitive mobile în viața lor personală și vor continua să facă acest lucru chiar și în cazul ERP, dacă li se dă șansa. Un alt motiv important este noua tendință pentru forța de muncă modernă: întrucât timpul de lucru cu fracțiune de normă devine tipul preferat de angajare, angajații mobili vor pretinde prezența soluțiilor mobile ERP.

BI și date

Această tendință este din ce în ce mai accentuată, iar BI va continua traiectoria ascendentă în următorii ani. Având în vedere volumul imens de date strategice care derivă din soluțiile ERP, întreprinderile vor începe să se concentreze tot mai mult pe înțelegerea acestor date și transformarea lor într-un avantaj strategic.

Pe de altă parte, simpla raportare nu este suficientă. Întreprinderile vor cere modalități mai eficiente de a profita de aceste informații. Furnizorii investesc tot mai mult în BI, deci ne putem aștepta la evoluții în viitor.

Puteți testa gratuit cel mai ușor de folosit ERP în cloud aici.