Securitate — March 26, 2019 at 11:50 am

SCMagazine premiază tehnolgia de autentificare RSA

by

SCawards2019Publicația de Securitate IT, SCMagazine, și-a anunțat câștigătorii anului 2019. În cadrul competiției au existat mai multe categorii specifice soluțiilor de securitate cibernetică: UTM, autentificare, detectarea amenințărilor, SIEM etc.

SCMagazine a analizat în total aproape 100 de soluții de securitate cibernetică de la diverși producători pentru a putea stabili în mod obiectiv care sunt câștigătorii. Din cele circa 20 de categorii, RSA a participat în compețiție și a fost desemnat câștigător la categoria Best Authentication Technology

Soluția RSA SecurID Access s-a făcut remarcată prin: varietatea de opțiuni de verificare a utilizatorului, variabilele pentru factorii de acces, simplificarea modelului de autentificare la nivel de utilizator.Ca avantaje principale ale soluției RSA, editorii SCMagazine au mentionat:

· Factorii de acces SecurID în variabile precum profilul utilizatorului, riscul de amenințare și impactul asupra afacerii generează contextual un scor de încredere. Dacă încrederea este ridicată, utilizatorul obține rapid și eficient acces, cu efort minim. Dar dacă cererea de acces este evaluată ca fiind riscantă, atunci soluția poate solicita forme mai riguroase de autentificare.

· Opțiuni multiple de verificare a utilizatorului: inclusiv notificări mobile push, parole unice, amprente digitale și biometrice faciale, mesaje SMS, recunoaștere vocală, token-uri FIDO, hardware și software.

· Modelul de date SecureID Access este reglat pentru a reduce nevoia de autentificare suplimentară cu până la 90%, dar administratorii de securitate pot ajusta setările nivelului de siguranță minim-maxim dintr-o consolă de management centralizat.

· Soluția poate fi aplicată pe o gamă largă de cazuri de utilizare care implică sisteme de tip cloud și web, aplicații deja existente, firewall-uri de generație următoare, sisteme de gestionare a accesului, spații de lucru gestionate, având peste 500 de parteneri tehnologici.·    Soluția permite acces rapid la aplicații noi prin utilizarea conectorilor bazați pe protocoale avansate de autentificare de vârf sau prin reutilizarea integrărilor preexistente executate de programul partener al companiei RSA Ready.

· TCO redus (opțiune dispozitiv virtual, ofertă cloud etc, costuri scăzute administrative si de suport).

Din 2014 Veracomp este distribuitor unic al soluțiilor RSA în România.