EDUCATIE / JOB — March 28, 2019 at 7:10 am

Fujitsu și Sony consideră blockchain ca fiind cel mai bun mod de a stoca înregistrările educaționale

by

Fujitsu Limited, Institutul de Cercetare Fujitsu și Sony Global Education colaborează pentru a încerca o metodă bazată pe blockchain pentru a demonstra că un student este la fel de competent în limba japoneză precum susține că este.

Procesul de testare care a început în parteneriat cu un institut străin de educație concentrată, Human Academy, va viza în mod explicit studenții care doresc să studieze în Japonia. Înainte de a studia în Japonia, studenții sunt obligați să urmeze un curs de competență lingvistică Nihongo Kentei. Cursul se va desfășura pe platforma digitală de învățare Fujitsu Fisdom.

Companiile au declarat că datele de învățare ale fiecărui elev, inclusiv jurnalele de studiu și informațiile privind nivelul de competență, vor fi stocate și gestionate ca date nefalsificabile blockchain,  deci un certificat, doar pe un computer. Instituțiile de învățământ pot verifica apoi validitatea abilității lingvistice revendicate de student, examinând mai degrabă certificatul stocat în blockchain, decât un certificat fizic.

fujitsu fidsomHuman Academy, ca instituție de învățământ care va accepta elevii străini, va putea să înțeleagă cu exactitate capacitatea lingvistică a studenților individuali pe baza acestor date de încredere, prin compararea datelor din certificatul blockchain cu certificatele educaționale depuse de viitorii studenti. Procesul de testare va dura o lună, iar cele trei companii vor lua în considerare și deschiderea utilizării blockchain pentru a include jurnalele de studiu și informațiile despre nivelului de informații colectat în timpul procesului de testare.