Bizpoint — March 29, 2019 at 10:19 am

Idei noi în lupta pentru supravieţuire

by

Destop Acer Aspire S24Predicţiile efectuate de marile firme de cercetare a pieţei încă de la începutul anului arată că piaţa globală a PC-urilor, sub orice formă ar fi ele, va scădea în 2019, fapt care, în opinia multor analişti, va forţa producătorii majori de echipamente să-şi modifice şi să-şi extindă ofertele de produse.

Principala piaţă care va fi atacată cu noi tipuri de oferte pare să fie cea a IMM-urilor. Ce va însemna asta? Pe lângă actualizarea produselor din gama high-end către zona comercială, va însemna includerea de noi servicii în portofoliul de produse hardware vândute în scopul fidelizării clienţilor.

Astfel de mutări se văd deja la unele nume mari de pe piaţă. Dell a început de ceva vreme, de pildă, să efectueze investiţii semnificative în câştigarea de clienţi din zona IMM, mărindu-şi numărul de personal de vânzări directe axat pe acest segment.

La rândul lui, HP este la ora actuală în plin proces de extindere a serviciilor DaaS în Europa şi recent a lansat oferte speciale de hardware dedicat educaţiei şi domeniului sănătăţii, fapt care evidenţiază o strategie de atacare a unor tendinţe cheie din universul PC-urilor comerciale.

La cele de mai sus se adaugă şi alte elemente. IMM-urile care folosesc Windows 7, de pildă, vor fi nevoite să-şi actualizeze platformele până la începutul anului viitor, când suportul pentru acest sistem de operare încetează. Asta va antrena, după toate premizele, şi actualizări hardware, ceea ce va însemna deschiderea unor oportunităţi imense pentru producători.

Nu în ultimul rând, piaţa a fost afectată serios de criza legată de aprovizionarea cu procesoare Intel. Incidentul a fost capitalizat de rivalii de la AMD, iar analiştii se aşteaptă ca AMD să se axeze rapid pe PC-uri de nivel entry pentru a fructifica masiv noile oportunităţi oferite. Se anunţă, aşadar, un an interesant pentru acest univers extrem de dinamic.