Foto-Video-Audio — April 5, 2019 at 8:32 am

Panasonic LUMIX G90, un nou aparat foto mirrorless

by

G90_G91_G95_body_front_KPanasonic are plăcerea de a prezenta LUMIX G90 – un nou aparat foto digital mirrorless, cu design compact și rezistent, care oferă un grad ridicat de mobilitate pentru utilizarea în călătorii și care încorporează funcții și tehnologii atât pentru fotografiere cât și pentru înregistrări video.

Pentru a obține calitatea impresionantă a imaginii, senzorul Digital Live MOS de 20.3 megapixeli fără filtru low-pass exploatează capacitatea maximă a obiectivului iar procesorul Venus Engine contribuie la obținerea unor imagini ultra precise și în același timp naturale. Caracteristică DUAL I.S. (stabilizator de imagine dual) pe 5 axe degenerația a doua, corectează neclaritatea imaginilor permițând o compensare a fotografiilor de până la 5 rapoarte f-stop* prin combinarea caracteristicilor O.I.S. (stabilizator optic de imagine pe 2 axe) și B.I.S. (stabilizator de imagine al corpului, pe 5 axe) pentru a beneficia la maximum de avantajele oferite de cele două sisteme de stabilizare. Utilizatorii se pot bucura pe deplin de claritatea impecabilă a fotografiilor și înregistrăilor video în unghi larg şi cu teleobiectiv, chiar și în condiții de lumină precară.

Sistemul Contrast AF cu tehnologie DFD (Depth From Defocus) excelează în viteză și precizie prin schimbul de semnale digitale între cameră și obiectiv, de aproximativ 240 cps, realizează o focalizare automată de mare viteză în 0,07*3. Performanța de fotografiere în rafală este de asemenea îmbunătățită, atingând 9 cps (AFS/MF) / 6 cps (AFC) până la 600 (JPEG) / 30 (RAW ) imagini sau chiar mai mult. O varietate de funcții incluzând Face/Eye Detection AF (focalizarea automată pe fața/ochii subiectului), Pinpoint AF (Focalizare automată mai precisă prin lărgirea și mai mult a zonei de focalizare), One-shot AF (focalizare automată pe o singură zonă) și Low Light AF (focalizare automată la fotografierea în zone întunecoase) extind aria de utilizare pentru ca aparatul să poată fi folosit versatil, în cele mai diverse situații.

Designul exterior al carcasei LUMIX G90 a fost reconceput pentru a putea fi operat intuitiv cu o singură mână, reacționând rapid la intențiile fotografului. Aparatul foto integrează caracteristica OLED LVF (Live View Finder) cu o rezoluție de 2 360 000 puncte și o capacitate de mărire de aproximativ 1,48x / 0,74x (echivalentul unei camere de 35mm). Monitorul posterior cu unghi liber, de 3,0 țoli cu o rezoluție de aproximativ 1 040 000 puncte adoptă sistemul tactil de comandă, ceea ce ușurează fotografierea în unghiuri înalte și joase.

Încorporând o serie de funcții video avansate, LUMIX G90 este o cameră hibridă în adevăratul sens al cuvântului. Alături de capacitatea de înregistrare video 4K video în 3840×2160 la 25p(50Hz) sau 24p în MP4, LUMIX G90 reușește de asemenea să redea imagini în timp real pe un monitor extern/aparat de înregistrare prin HDMI, în mod simultan cu înregistrarea video. Caracteristica High Speed Video permite utilizatorilor să înregistreze video în slow motion Full HD la 120 cps (1/4x), 90 cps (1/3x) și 60 cps (1/2x). În plus, înregistrarea log de 4:2:0 / 8-bit este disponibilă prin preinstalarea funcției V-Log L. Mufa jack de microfon de 3,5mm și noua mufă pentru căști garantează înregistrarea calitativă a sunetului.

Datorită tehnologiei 4K, utilizatorii pot surprinde cadre memorabile ale obiectelor aflate în mișcare, la 30 cps într-o rezoluție echivalentă de 8 megapixeli, pentru a le salva ulterior ca fotografii 4K. Auto Marking (marcarea automată) și Sequence Composition (compunerea secvențelor) sunt adăugate suplimentar pe lângă Post Focus (focalizarea ulterioară), Focus Stacking (combinarea mai multor cadre pentru a realiza nivelul de defocalizare în zona dorită), Light Composition (compoziție cu lumină) și 4K Live Cropping (decupare 4k în timp real) pentru ca 4K PHOTO să fie și mai ușor de utilizat, într-o manieră mai creativă.

LUMIX G90 include caracteristici de conectivitate Bluetooth și Wi-Fi® pentru a oferi o experiență de fotografiere mai flexibilă și pentru partajarea instantanee a imaginilor, cu operare foarte simplă. Compatibilitatea cu Bluetooth 4.2 (denumită BLE: Bluetooth Low Energy) permite conectarea constantă la un smartphone sau o tabletă, cu consum minim de energie.

Bateria aparatului foto poate fi reîncărcată de la priza CA sau USB, după preferința utilizatorului. Mânerul cu baterie DMW-BGG1 (vândut separat) permite sesiuni foto confortabile, de durată.