Cloud Computing / Edge — April 12, 2019 at 7:58 am

Volkswagen și Siemens cooperează pentru Industrial Cloud

by

vwGrupul Siemens va fi partenerul de integrare al cloud-ului industrial Volkswagen, conform unui anunț al Volkswagen si Siemens. Siemens va juca un rol cheie în asigurarea faptului că mașinile și echipamentele fabricanților diferiți de la cele 122 de uzine Volkswagen sunt conectate eficient la rețea. Transparența și analiza rezultatelor obținute vor pune bazele tehnologice pentru îmbunătățirea productivității la fabricile Volkswagen. În plus, furnizorii de mașini și echipamente Siemens vor pune la dispoziție soluții și aplicații din sistemul MindSphere Internet of Things în cadrul cloud-ului industrial Volkswagen.

Volkswagen și Siemens intenționează să dezvolte noi funcții și servicii pentru Cloud Industrial împreună cu furnizorii de mașini și echipamente, iar acestea vor fi apoi disponibile tuturor partenerilor viitori. Siemens contribuie cu expertiza sa completă în domeniul automatizării, rețelei de mașini și instalații și a industriei IoT în cooperarea cu Volkswagen. Pe lângă aplicațiile platformelor MindSphere, acestea vor include și soluții industriale de ultimă generație. Prin această abordare, datele de producție vor fi prelucrate direct de echipamente și mașini sau de procesul de producție înainte de a fi transmise către Cloud-ul Industrial. Acest lucru va permite optimizarea proceselor complexe de producție și, de asemenea, îmbunătățirea calității datelor de la Cloud Industrial Volkswagen.

Cu ajutorul cloud-ului industrial Volkswagen, dezvoltat împreună cu Amazon Web Services (AWS), Grupul Volkswagen pune bazele unei digitalizări fără întreruperi a producției și logisticii sale. Pe termen lung, aceasta va include, de asemenea, integrarea lanțului global de aprovizionare al Volkswagen cu peste 30.000 de locații și peste 1.500 de furnizori și companii partenere. În viitor, Industrial Cloud va fi disponibil și ca platformă pentru alți parteneri.