Evenimente — April 16, 2019 at 2:28 pm

Real Estate Hackathon a generat peste 30 de solutii digitale inovatoare dedicate pietei imobiliare locale

by

Sesiune lucru_Real Estate HackathonPrima competitie europeana Real Estate Hackathon, organizata in Bucuresti pe 12 si 13 aprilie de catre PropTech Romania, a generat peste 30 de solutii digitale inovatoare dedicate pietei imobiliare locale.

Evenimentul a reunit peste 200 de specialisti din domeniile tech si real estate, iar pe parcursul celor doua zile de hackathon, cele peste 30 de echipe locale si internaționale inscrise in competitie, au gandit si dezvoltat solutii si platforme de inovatie adaptate celor 6 categorii din concurs, respectiv intermedieri imobiliare, cladiri inteligente de birouri, facility management, rezidential, retail si comunitate.

Compania locala BRIGHT AGENCY, detinuta de antreprenorul Bogdan Nicoara, a fost desemnata castigatoarea competitiei, obtinand cel mai mare punctaj din partea juriului. Solutia propusa de echipa BRIGHT a fost inscrisa la categoria retail, cu focus pe managementul si contractarea spatiilor comerciale temporare. Platforma creativa propusa de BRIGHT presupune o solutie digitala eficienta, care permite potentialilor chiriasi sa acceseze in timp real spatiile disponibile dintr-un centru comercial, sa vada configuratia acestora, precum si costurile de inchiriere aferente. Pe de alta parte, prin intermediul algoritmilor si utilizarii inteligentei artificiale, aplicatia permite configurarea unui help center activ 24 din 24 cu ajutorul chat botilor. Prin aplicatie se pot trimite notificari cu privire la statusul contractelor si termenul expirarii acestora si se pot include setari de reinnoire automata. Mai mult, aplicatia poate face predictibil si gradul de ocupare a spatiilor prin intermediul comportamentului pe care chiriasii il au in platforma.

In clasamentul general al competitiei, locurile 2 si 3 au fost ocupate de compania locala Sigtree Technologies si compania CenterMine din Bulgaria.
Echipele castigatoare pe fiecare categorie din competitie au fost GoTiny, Just Mad, Sigtree Technologies, Parkly, Optimrent si Bright Agency.  Acestia au propus solutii inovatoare si platforme digitale raspunzand provocarilor date de jucatori importanti din piata locala de real estate, printre care JLL Romania, Nepi Rockcastle, Ceetrus, Portlad Trust, Speedwell si Simacek.

Expertii din juriul hackathonului estimeaza ca implementarea solutiilor inovatoare prezentate în cadrul competitiei ar putea avea un potential comercial de peste un milion de euro.