COMUNICATE — April 22, 2019 at 8:13 am

Cu doar câteva zile înainte de lansarea în SUA, recenziile Galaxy Fold au încins internetul

by

imagine samsung fold26 aprilie este data la care vor fi lansate pe piaţă telefoanele pliabile Galaxy Fold produse de Samsung. Compania a oferit un numar de eşantioane timpurii unor reprezentanţi mass-media pentru testare. Cu doar o saptamână înainte de lansare au apărut fotografii cu telefoane pliabile Samsung rupte, inutilizabile sau care ,,pâlpâiau”. Acestea variau de la un ecran complet negru, la un dispozitiv cu bule sau o porţiune de ecran negru şi una albă.

Aşteptat cu înfrigurare de pasionaţii de tehnologie, de amatorii de jocuri sau de cei care folosesc aplicaţii pentru pariuri online sau cazinouri online, Galaxy Fold generează multe întrebări care nu au primit încă răspuns din partea reprezentanţilor companiei producătoare. Totuşi, compania a dat, miercuri, 17 aprilie, un comunicat în care preciza că toate problemele semnalate vor fi analizate pentru a se determina cauzele problemelor.

Unul dintre motivele care au dus la deteriorarea ecranelor pare să fie îndepărtarea filmului subţire din plastic care rulează de-a lungul ecranului telefonului. Decalajul dintre marginea foiţei şi marginea ecranului te fac să gândeşti că aceasta este pentru protecţia ecranului. De fapt, plasticul face parte din ecran, aşa cum aveau să afle Mark Gurman de la Bloomberg şi Marques Brownlee de la YouTube, doi dintre recenzori. Sunt şi unii recenzori care au avut probleme cu ecranul flexibil chiar dacă nu au îndepărtat folia de plastic.

Samsung Galaxy Fold are un ecran exterior de 4,6 inch, acoperit cu sticla Gorilla, similară cu cea utilizată la S10 şi S10 Plus. Ecranul interior, pliabil, de 7,3 inch, este realizat dintr-un polimer. Display-ul Infinity Flex este rezultatul unui proces nou, în care sunt folosiţi adezivi specifici pentru a rezista la 200 000 de plieri, conform proiecţiilor Samsung. Stratul protector al ecranului nu trebuie îndepărtat, după cum se vede din poziţia companiei: ,,Cei câţiva comentatori care au raportat că au eliminat stratul superior al afişajului au provocat deteriorarea ecranului. Ecranul principal de pe Samsung Galaxy Fold are un strat de protecţie superior care face parte din structura afişajului, proiectată pentru a proteja ecranul împotriva zgârieturilor neintenţionate. Îndepărtarea stratului de protecţie sau adăugarea de adezivi pe afişajul principal pot provoca deteriorări. Ne vom asigura că aceste informaţii sunt livrate în mod clar clienţilor noştri”.

Problemele raportate afectează funcţionarea telefonului, dar nu s-au raportat şi riscuri pentru utilizator, aşa cum s-a întâmplat în cazul lui Galaxy S7, când s-a constatat că unele baterii se supraîncălzeau şi se aprindeau.

Compania se apără menţionând că modelele trimise pentru recenzii nu ar fi de fapt produsul final, ci nişte eşantioane timpurii. Criticile intense apărute pe canalele social-media ar putea afecta vânzarile viitoare şi ar putea submina încrederea consumatorilor în conceptul de telefoane pliabile. Cum concurenţa pregăteşte, la rândul ei, produse similare (Hauwei`s Mate X, TCL sau Motorola RAZR), Samsung îşi joacă poziţia de lider al segmentului.