IT support — April 23, 2019 at 8:46 am

MAC și un fișier important șters din greseală? Iată soluția!

by

For Mac - EaseUS Data Recovery WizardÎn ziua de astăzi, majoritatea dintre noi posedă un laptop sau un PC pe care stocăm tot felul de fișiere și documente importante. Acest lucru este într-adevăr unul foarte avantajos, deoarece ne scutește de diversele hârtii, albume foto, CD/DVD-uri și așa mai departe, care în format fizic ne-ar fi ocupat un anumit spațiu. În acest fel, fiind stocate pe un HDD sau pe un SSD, ori pe un hard extern sau stick, le putem știi în siguranță fără a ne încurca prin casă.

Totuși chiar și așa există posibilitatea ca datele de pe un astfel de dispozitiv să poată fi pierdute, fie într-un moment de neatenție, fie dintr-o eroare de soft, defectare sistem și așa mai departe.

Din păcate, cred că puțini oameni se pot descurca într-o astfel de situație, astfel încât să-și poată proteja sau recupara mai bine zis, datele rapid și eficient fără a exista vreun risc de compromitere a acestora.

Ei bine, pentru utilizatorii de Mac de exemplu, cea mai bună soluție o reprezintă EaseUS Data Recovery Wizard for Mac.

EaseUS Data Recovery Wizard for Mac este o aplicație prin intermediul căreia ne recuperăm datele pierdute accidental sau nu, din dispozitivul electronic pe care le aveam stocate.

Pentru a reuși acest lucru este necesar să descărcăm această aplicație, acest lucru putând fi efectuat prin intermediul unui simplu click pe cuvintele cheie de mai sus, iar mai apoi, evident, să descarcăm aplicația în formatul dorit, în functie de nevoile pe care le avem.

Încă din momentul în care vrem să descărcăm această aplicație, ne bucurăm de avantajele oferite de către utilizarea acestei aplicații, deoarece aceasta poate fi descarcată gratis, însă evident cu anumite limitări.

După descărcarea acesteia, aplicația trebuie instalată pe dispozitivul de pe care am pierdut datele pe care vrem să le recuperăm. Instalarea acestei aplicații se efectuează extrem de simplu, nefiind nevoie de o pregătire specială în domeniul IT, așa că oricine o poate face.

După instalare, se pornește aplicația, se selecteaza locația unde dorim scanarea. după care se începe efectuarea scanării. O data ce scanarea a luat sfârșit, din lista de fișiere pierdute ce ne va fi afișată, vom putea alege strict ceea ce avem nevoie, iar apoi putem da start procesului de recuperare în sine.

Pentru a finaliza recuperarea datelor selectăm opțiunea de recuperare a datelor pierdute și datele se vor întoarce în posesia noastră în cel ai scurt timp posibil, în funcție bineînțeles de mai multi factori, precum: performanțele calculatorului, dimensiunea fișierelor respective și așa mai departe.

Totul se desfășoară extrem de simplu și rapid, în doar câteva click-uri fără nici un fel de bătaie de cap. Astfel, vă invit și pe dumneavoastră să descărcați gratuit această aplicație pentru a o putea testa, iar pentru a putea fi siguri puteți face un mic test, o mică simulare, puteți creea un document Word să zicem, pe care apoi să-l ștergeți iar mai apoi să-l recuperați.

Realizarea unei copii de siguranță este o măsură preventiță foarte bună însă, uneori nici această măsură nu ne scutește de problemele apărute ca urmare a pierderii datelor de pe dispozitivul electronic pe care le avem stocate, ori poate pentru că nu avem timp sau poate omitem să facem această copie de siguranță la momentul respectiv.