Cloud Computing / Edge, Data Center / Storage — April 24, 2019 at 10:51 am

Ce viitor și posibilități oferă backup-ul multi-cloud

by

art-blue-skies-clouds-335907Backup-ul în medii multi-cloud poate favoriza backup-ul și recuperarea în moduri diferite. Cu toate acestea, din alte perspective importante privind protecția datelor, este posibil să nu fie o operațiune chiar total benefică. Un număr de furnizori de backup încep să ofere suportul multi-cloud ca o modalitate de a face accesibile operațiunile de backup, dar, în rândurile următoare vedem ce înseamnă cu adevărat acest lucru.

Ideea de a face backup, de exemplu în AWS și Azure, nu urmează regula 3-2-1 de rezervă, fiecare furnizor reprezentând unul din cele două medii necesare, precum și îndeplinirea cerinței unui de a face o copie în afara amplasamentului. Capacitatea de a crea copii de rezervă pentru multi-cloud permite, de asemenea, organizațiilor care operează într-un mod multi-cloud să utilizeze un singur furnizor de rezervă.

Există un beneficiu pentru acele organizații care utilizează o strategie operațională multi-cloud pentru a reduce la minimum taxele de ieșire pentru recuperare prin backup și recuperare în cadrul unui anumit furnizor de cloud public. Deci, din această perspectivă, există un avantaj tangibil pentru utilizarea de backup multi-cloud.

Apoi vine chestiunea legată de modul de recuperare a datelor când se utilizează o strategie de backup multi-cloud. Răspunsul pentru majoritatea organizațiilor nu este unul clar. Folosirea unei strategii cu un singur cloud vă va oferi tot atâta beneficiu, în timp ce tranziția în multi-cloud, poate complica atât strategiile de backup, cât și pe cele de recuperare.

Chiar și furnizorii de cloud public au întreruperi. Contractele la nivel de serviciu oferă deseori puține compensații. Deci, poate exista un beneficiu pentru utilizarea a mai mult de un furnizor în acest caz. Cu toate acestea, având în vedere faptul că probabilitatea ca un furnizor de cloud public să fie indisponibil exact la momentul în care trebuie să recuperați este foarte redusă, astfel, folosirea copiilor multi-cloud pentru a compensa această problemă potențială este probabil un pic exagerată.

În acest context unele întreprinderi vor necesita abilitatea de a folosi multi-cloud în cadrul strategiei lor de salvare și recuperare. Dar, pentru marea majoritate a organizațiilor, aceasta nu este o preocupare majoră. Deși există valoare în backup multi-cloud, viitorul său se va baza strict pe strategia organizațională de backup, mai degrabă decât pe simpla prezență în ofertele furnizorilor. Timpul va spune, dar deocamdată, backup-ul multi-cloud este o opțiune și nu un necesar strict pentru backup și
recuperare.