Evenimente — April 25, 2019 at 8:02 am

Cele mai bune mașini noi la New York Internațional Auto Show Aprilie 2019

by

imagine clubitcSalonul Internațional Auto de la New York (NYIAS) 2019 și-a deschis porțile vineri, 19 aprilie. La doar o zi de la deschidere, jurnaliștii de la arstehnica.com (unul din cele mai reputate site-uri din domeniul tehnologiei) au stabilit deja care sunt cele mai ,,hot’’ apariții din această primăvară.

La categoria Best Small Car (Cea mai bună mașină mică), aleasă a fost Mazda 3, un autovehicul cu o nouă arhitectură, menită să ducă la un alt nivel conexiunea dintre șofer și mașină. La fel ca în cazul generațiilor precedente, Mazda 3 este disponibilă în variantă hatchback și sedan. Cel mai mic preț la care poate fi achiziționată această bijuterie este 21.000 $. Interiorul este cel care i-a cucerit pe reporterii arstehnica.com, aceștia apreciind foarte mult noul design al scaunelor, al volanului dar și ideea, destul de surprinzătoare, că Mazda nu a optat pentru introducerea unui sistem informatic bazat pe tehnologie touchscreen nici la acest model.

La categoria Best Luxury Car (Cea mai bună mașină de lux), jurnaliștii americani au decis că noul Jaguar XE merită ,,premiul cel mare’’, acest automobil fiind considerat în primul rând foarte ,,arătos’’, de la un cap la celălalt. ,,Este una din mașinile mele favorite, aș putea chiar să îmi cumpăr una’’, a spus Ian Callum, șeful compartimentului de design al companiei Jaguar. ,,Este totuși foarte frustrant că aici, în United Kingdom, nu putem opta pentru varianta cu tracțiune în partea din spate, de 300 de cai putere. Unul dintre acele artificii de marketing, bănuiesc. Această mașină (cu tracțiune pe spate) se așează mai bine, și asta e important pentru mine. Din nefericire, modelul cu tracțiune integral, este mai înalt cu 10-15 mm”, a continuat Callum.

Forma noului Jaguar XE amintește de modelul Mark 2 (1959-1967), însă la interior găsim un design modern, din care nu lipsește sistemul info de pe I-Pace, completat cu Apple Car Play și Android Auto. Astfel, cei care vor achiziționa acest model de Jaguar vor putea să își conecteze telefoanele mobile la sistemul autovehiculului. Ce înseamnă asta? Ca șofer, vei putea folosi cele mai noi soluții de navigație mult mai ușor, vei putea efectua și prelua apeluri cu ușurință, trimite mesaje, selecta muzică favorită și multe alte acțiuni, fără să iei ochii de pe șosea. Ca pasager, posibilitățile sunt practic nelimitate. Poți folosi conexiunea la internet pentru a socializa pe diverse rețele, pentru a urmări filmele preferate, pentru a vedea meciuri sau pentru a accesa diferite jocuri populare precum cele de pe Facebook , Book of Ra Casino Online sau orice alt gen de joc preferi.

Nu în ultimul rând, la capitolul Best Luxury SUV (Cel mai bun SUV de lux), Audi Q3 a fost extrem de apreciată, profitând de un upgrade serios față de modelul vechi. Noul Q3 arată mai mult ca un mini Q8, caroseria și farurile cu Led arătând impecabil. La interior lucrurile stau și mai bine. O ,,bordură’’ geometrică incorporează cu grijă sistemul de infotainment MMI, în mod similar Audi e-tron, A6, A7 și A8. La fel ca și Jaguar XE (și din ce în ce mai multe noi modele de la diferiți producători), Q3 include acum CarPlay Wireless și Android Auto.