EDUCATIE / JOB — April 25, 2019 at 8:07 am

Orange anunţă câştigătorii celei de-a doua ediţii Smart Design Challenge, competiţia care încurajează integrarea tehnologiei în designul de produs

by

orangeOrange România anunţă încheierea Smart Design Challenge şi desemnează câştigătorii celei de-a doua ediţii a competiţiei. În concursul dezvoltat în parteneriat cu platforma de design românesc Dizainăr şi Samsung România cel mai bun proiect a fost desemnat „Dial Shakers”, setul de piperniţă şi solniţă inspirat din echipamentul audio, ce oferă o alternativă elegantă contra întreruperilor de la masă printr-un mod plăcut de a regla intensitatea luminii sau volumul muzicii la distanță. Echipa formată din Roman Naghirneac (designer industrial) şi Andrian Jurat (inginer electronică) a câştigat marele premiu în valoare de 5.000 de euro oferit de Orange România.

Juriul competiţiei a acordat şi 3 menţiuni speciale pentru trei proiecte care au impresionat prin concept, formă sau execuţie: Milena Kesaeva pentru proiectul „Smart table ROS”, Florin Gheorghe pentru „Smart Cloud” şi Florin Cobuz pentru proiectul „TiKA – design modular inteligent”. Toţi cei care au urmărit desfășurarea competiţiei Smart Design Challenge au avut șansa să-şi voteze proiectele preferate. Astfel, premiul pentru popularitate a revenit proiectului „Pic-Pot” realizat de Maria Iulia Barbu. Toţi cei patru au câştigat câte un smartphone Samsung Galaxy Note 9 din partea Samsung România.

Parte a platformei Tech a Break lansată în 2017, prin care Orange susţine antreprenoriatul din industriile creative și tehnice, Smart Design Challenge are ca scop crearea şi identificarea unor produse inteligente care să îmbine utilizarea tehnologiei cu o viziune creativă și curajoasă în ceea ce privește designul.

Smart Design Challenge_4Tema acestei ediţii a fost „Daily routine”, iar produsul conceput de candidaţi a trebuit să se încadreze în categoriile home & deco sau accesorii. Timp de o lună, cele mai bune 14 obiecte de design selectate de către juriu au fost expuse în spațiile special amenajate din magazinele Orange de tip smart shop din ţară, participanţii care s-au calificat în etapa finală a concursului având astfel posibilitatea de a-şi promova obiectele realizate în rândul clienţilor Orange.

Între 17 şi 26 mai, o selecţie a celor mai creative obiecte care definesc inovația în design, realizate în cadrul celor două ediţii Smart Design Challenge, va fi expusă în cadrul expoziţiei centrale Romanian Design Week amenajată în clădirea BCR din Piața Universității, monument istoric, construită în anul 1906 conform viziunii arhitectului Oscar Maugsch.

Toate informaţiile despre proiectele câştigătoare Smart Design Challenge sunt disponibile aici: https://www.orange.ro/techabreak/smart-design-challenge/castigatori