Mobilitate, Securitate — May 29, 2019 at 5:44 pm

McAfee MVISION Mobile aduce siguranța în strategia BYOD

by

Grafica artiocl provisionCu ajutorul McAfee MVISION Mobile utilizatorii mobili beneficiază de protecție în timp real împotriva atacurilor de tip Zero-day și a amenințărilor nou apărute, fără a resimți niciun impact la nivelul performanței. Soluția McAfee recomandată de specialiștii Provision excelează la capitolele eficiență, flexibilitate și ușurință în utilizare, numărându-se printre câstigatorii „2019 Cybersecurity Excellence Awards“.

Companiile sunt tot mai dependente de abilitatea angajaților de a accesa aplicațiile business de pe echipamentele mobile.

Este o evoluție prefigurată încă de acum șapte ani, când studiile arătau că 95% dintre organizații permiteau deja utilizarea device-urilor personale în scopuri profesionale. O decizie validată în timp din punct de vedere economic, utilizarea smartphone-urile asigură companiilor câștiguri substanțiale de productivitate (estimate la 34%) și un plus de ore de muncă per angajat mobil (circa 240 de ore pe an). (Puteți citi aici mai multe date despre impactul Bring-Your-Own-Device în mediul enterprise.)

Expansiunea fenomenului BYOD a generat însă, inevitabil, și o creștere a suprafeței de atac – fiecare angajat mobil care își utilizează smartphone-ul sau tableta pentru realizarea sarcinilor de serviciu de la distanță reprezintă o potențială breșă de securitate. Această situație este exploatată tot mai intens de către hackeri, malware-ul destinat echipamentelor mobile înregistrând o creștere constantă, care a atins anul trecut nivelul record de +550% (conform studiului „McAfee Mobile Threat Report“).

În acest context, protejarea echipamentelor mobile a devenit o prioritate critică pentru toate organizațiile, indiferent de ordinul lor de mărime; dar și o provocare pe măsură. Pe de o parte, pentru că marea varietate de echipamente și sisteme de operare utilizate de angajații mobili necesită soluții dedicate de securitate, care să poată fi gestionate unitar iar pe de cealaltă parte, pentru că „democrația“ BYOD îi face pe utilizatorii finali să fie refractari la măsurile prea stricte și intruzive. Acesta reprezintă un motiv pentru care o bună parte dintre ei se sustrag controlului.

Avantajele competitive ale unei soluții de top

McAfee adresează această dublă problemă cu care se confruntă majoritatea companiilor prin suita de soluții MVISION, care furnizează administratorilor IT un set complet de instrumente de management și protecție, administrate în mod centralizat.

Soluția MVISION Mobile este o componentă a familei McAfee, special concepută pentru a menaja „sensibilitățile“ utilizatorilor mobili, asigurându-le însă protecția extinsă printr-o serie de funcționalități unice:

  • Protecție permanentă indiferent de modul de conectare

Spre deosebire de soluțiile Cloud based de securitate mobilă, care utilizează tehnologii de tip Sandboxing sau Traffic tunneling, McAfee MVISION Mobile este instalată direct pe dispozitivele mobile. Astfel, protecția device-urilor este asigurată în timp real, indiferent dacă sunt offline sau on-line și de modul în care se conectează – prin rețeaua companiei, utilizând punctele de acces public, rețelele operatorilor mobilii etc.

  • Sisteme de analiză pentru depistarea amenințărilor avansate

MVISION Mobile utilizează algoritmi de Machine learning pentru a depista și analiza comportamentele anormale ale echipamentelor mobile. Pe baza acestor analize, soluția McAfee stabilește o serie de indicatori de compromitere care permit administratorilor IT să identifice cu precizie atacurile avansate asupra device-urilor, aplicațiilor sau chiar la nivelul rețelei, utilizatorii finali beneficiind astfel de protecție avansată împotriva atacurilor de tip Zero-day sau a amenințărilor nou apărute.

  • O singură consolă de control pentru toate dispozitivele

Soluția McAfee este o componentă integrată a suitei MVISION, care asigură vizibilitate extinsă și controlul centralizat al securității nu doar la nivelul dispozitivelor mobile, ci al întregii infrastructurii hardware, incluzând stații de lucru, laptop-uri, servere, dispozitive IoT etc. Utilizând o singură consolă de management, administratorii IT pot depista rapid orice potențial risc sau incident de securitate, intervenind în timp util pentru izolarea focarelor de infecție și remedierea problemelor apărute.

MVISION Mobile nu se limitează însă doar la atât, ci duce protecția la un nivel superior. De exemplu, prin funcționalitățile anti-phishing integrate, produsul McAfee protejează utilizatorii împotriva tentativelor de acest tip, depistând link-urile cu potențial de risc din email-uri, mesajele text sau din aplicațiile Social media. La rândul lor, mecanismele de tip Network protection avertizează utilizatorii mobili dacă rețelele la care doresc să se conecteze sunt nesigure sau compromise.

Nu în ultimul rând, McAfee MVISION Mobile se remarcă prin scalabilitate și prin faptul că se integrează facil cu majoritatea soluțiilor de Enterprise Mobility Management (EMM), permițând astfel organizațiilor să beneficieze de un nivel superior de protecție.

Flexibilitatea, funcționalitățile avansate de securitate, ușurința în utilizare și performanțele confirmate – soluția McAfee se număra deja printre premianții pe 2019 ai „Cybersecurity Excellence Awards“ – sunt principalele motive pentru care specialiștii Provision recomandă MVISION Mobile.

Este o recomandare făcută în cunoștință de cauză – suntem singurul distribuitor autorizat McAfee în România și Rep. Moldova, având o experiență de peste două decenii în dezvoltarea infrastructurilor critice de securitate.

Dacă doriți să aflați detalii suplimentare despre soluția McAfee MVISION Mobile și despre cum vă poate ajuta să asigurați protecția utilizatorilor mobili din cadrul companiei dvs., contactați-ne (itsecurity@provision.ro)!