Evenimente — June 3, 2019 at 1:41 pm

Eficiență energetică în industrie

by

imaginea_evenimentului„Eficiență energetică în industrie” este titlul  simpozionului organizat de  AHK Romania la Hotel CARO în data de 04 iunie 2019, între orele 8:30 şi 16:00, în sala Grand Ballroom.

Simpozionul reprezintă cea de-a doua etapă a evenimentului inițiat și finanțat de Ministerul Federal al Economiei și Energiei din Germania ce se adresează firmelor românești şi germane interesate să dezvolte afaceri bilaterale în domeniul eficienței energetice în industrie, având ca scop promovarea pe plan local a sistemelor și produselor germane destinate creșterii eficienței energetice.

Cuvântul de deschidere a evenimentului va fi rostit de Sebastian Metz, directorul general  AHK Romania și de Swantje Kortemeyer, atașatul economic al Ambasadei Republicii Federale Germania la București.

Simpozionul vine în deschiderea delegației de afaceri  și dorește să contribuie la stabilirea unor prime contacte între consumatorii energetici din România, specialiștii în energie și firmele românești, prezente în sală și companiile germane. La eveniment vor fi prezenți reprezentanți ai guvernului federal alături de experți germani și români care vor expune atât aspectele legislative actuale, cât și soluțiile tehnice și experiențele concrete privind eficiența energetică în procese industriale.

Vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy-Bege, va oferi participanților o viziune de ansamblu asupra eficienței energetice din România la ora actuală și va vorbi despre activitatea ANRE și despre noutățile legislative în domeniu, iar specialiștii germani vor veni în contrapartidă cu o prezentare a eficienței energetice în Germania precum și exemple practice privind eficientizarea energetică în industria din această țară. De asemenea se va vorbi despre posibilități moderne de stocare a energiei.

Panelul final le va oferi în special firmelor din Germania  oportunitatea de a afla cum pot pătrunde mai ușor pe piața din România, la ce trebuie să fie atenți când își caută un partener român, care sunt diferențele dintre modul de business român și cel german.

Cele șapte firme germane care doresc să intre, respectiv să își consolideze poziția pe piața din România, își vor prezenta pe scurt sistemele și produsele. Pentru o mai bună informare privind respectivele companii, vă rog să găsiți anexat scurte prezentări  ale acestora.

În perioada imediat următoare simpozionului, firmele germane urmează să aibă întâlniri bilaterale cu posibili parteneri, firme din România. Reprezentanții firmelor germane vor fi însoțiți de angajați ai AHK Romania.

Costurile evenimentului sunt suportate integral de Ministerul Federal al Economiei si Energiei din Germania prin programul Energy Solutions made in Germany.