Evenimente — June 3, 2019 at 1:46 pm

Peste 600 de elevi și studenți au participat la evenimentul We Love STEM Day – Emerson

by

5Emerson Cluj a celebrat pe 31 mai We Love STEM Day (Science, Technology, Engineering and Math), într-un eveniment ce a reunit un număr de peste 600 de elevi și studenți din Cluj-Napoca. Acțiunea face parte dintr-un proiect amplu, desfășurat la nivel global, ce are drept principal scop sprijinirea următoarelor generații de inovatori din domenii precum știință, tehnologie, inginerie și matematică.

“Compania Emerson a susținut de-a lungul anilor o serie largă de inițiative STEM în comunitățile în care operează, iar organizația din Cluj-Napoca nu face excepție. Astfel, obiectivul evenimentului We Love STEM Day este acela de a inspira și de a ajuta următoarele generații de ingineri, prin conectarea științei la progresele tehnologice și la toate facilitățile moderne. Ne bucurăm să vedem că interesul pentru eveniment a fost unul ridicat, dar și că elevii și studenții clujeni au fost extrem de interesați să interacționeze cu experții Emerson, să afle mai multe despre diverse competențe esențiale și să participe activ la experiementele de fizică și chimie, prezentarea de proiecte de robotică organizate de partenerii noștri” declară reprezentanții companiei.

Evenimentul s-a derulat în cadrul campusului Emerson și a avut ca punct central zona de expoziție Experience STEM. Aceasta a fost realizată în parteneriat cu asociațiile studenților de la Facultățile de Fizică și Chimie, organizația BEST din cadrul Universității Tehnice Cluj – Napoca și organizația non-profit Transilvania Robotix. Zona de expoziție a fost dedicată unor audiențe specifice: copii începând cu vârsta de 7 ani, până la studenți de la universitățile Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și a cuprins demo-uri interactive, experimente amuzante, prototipuri de mașini autonome, roboți de competiție, precum și informații complexe despre aplicațiile din viața reală din diferite industrii oferite de experții Emerson. Peste 600 elevi și studenți au trecut pragul Experience STEM, iar mai mult de 100 angajați Emerson le-au împărtășit din secretele activităților din viața reală.

Tot în cadrul evenimentului a avut loc o întâlnire de discuții între reprezentanți ai rectoratelor Universităților Babes – Bolyai și a Universității Tehnice, echipa de leadership local și european a Emerson, precum și reprezentanți ai comunității internaționale din Cluj-Napoca. Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca a transmis un mesaj video, subliniind importanța inovării și parteneriatul cu mediul economic, ca elemente-cheie pentru dezvoltarea comunității locale. Discuțiile au avut ca obiectiv stabilirea unor noi noi direcții strategice și programe educaționale comune de dezvoltare a competențelor din domeniul STEM.

“Inovarea este una dintre valorile noastre fundamentale, de peste 130 de ani, de când a fost înființată compania. Emerson nu ar fi în poziția de lider de piață fără a inova continuu. În acest moment avem mai mult de 18.000 de patente active. Dar inovarea nu se realizează doar în departmanetele de inginerie. La noi, fiecare angajat are libertatea să fie creativ și să propună idei inovatoare prin intermediul Innovation Portal. Aceasta este o aplicație online, disponibilă pentru fiecare dintre cei 9000 de angajați din Europa. 660 de idei au fost înregistrate de la lansarea portalului, în octombie 2008, iar multe dintre ele au fost deja implementate sau sunt în curs de implementare”, a declarat Patrick Deruytter, Vicepreședinte Emerson Automation Solutions Europa de Nord, în timpul discuțiilor de la masa rotundă.

Participarea la eveniment a fost gratuită, iar Compania de Transport Public Cluj-Napoca, partenerul oficial al evenimentului, a oferit conexiuni gratuite de la Piața Mihai Viteazu la campusul Emerson pe tot parcursul zilei.