Evenimente, Studii — June 27, 2019 at 5:07 pm

Site-urile Edge se vor tripla până în 2025

by

Acum cinci ani Vertiv a inițiat o analiză globală, la nivel de industrie, asupra centrului de date al viitorului. Centrul de date 2025: Explorarea posibilităților a dezvoltat imaginația a peste 800 de profesioniști din industrie și a introdus o viziune colaborativă pentru centrul de date al generației următoare. Astazi, Vertiv a lansat o informare de la mijlocul perioadei de analiza – Centrul de date 2025: Mai aproape de Edge – și prezintă schimbări fundamentale în industrie care de abia au fost înregistrate în prognozele de acum cinci ani.

Migrarea la edge schimbă modul în care liderii de astăzi din industrie gândesc despre centrul de date. Aceștia se confruntă cu un ecosistem vast al centrului de date, alcătuit din mai multe tipuri de facilități și bazându-se din ce în ce mai mult pe edge-ul rețelei. Dintre participanții care dețin site-uri edge în prezent sau despre care se anticipează că vor deține site-uri edge în 2025, mai mult de jumătate (53%) se așteaptă ca numărul de site-uri edge pe care le sprijină, să crească cu cel puțin 100%, iar 20% anticipează o creștere de 400% sau mai mult. La nivel colectiv, participanții la studiu se așteaptă ca numărul lor total de site-uri de edge computing să crească cu 226% începând de acum și până în anul 2025.

În timpul studiului inițial din 2014, edge-ul a fost recunoscut ca reprezentând o tendință în creștere, însă a beneficiat de numai patru mențiuni în raportul alcătuit din 19 pagini. Atenția industriei din acel moment se concentra ferm pe arhitecturile hibride care valorifică resursele de tip enterprise, cloud și de colocare. Chiar și într-o industrie care în mod obișnuit se dezvoltă și se schimbă cu viteza luminii, dezvoltarea edge-ului și impactul dramatic pe care îl va avea asupra centrului de date sunt uimitoare.

,,În doar cinci ani, am experimentat dezvoltarea unui segment complet nou al ecosistemului, determinat de nevoia de a localiza puterea de procesare mai aproape de utilizator”, a declarat Rob Johnson, CEO-ul companiei Vertiv. ,,Această nouă rețea distribuită se bazează pe un edge vital, care a schimbat fundamental modul în care gândim despre centrul de date.”

,,Este dificilă efectuarea unor previziuni privind schimbările tehnologice cu mai mult de doi sau trei ani înainte, însă acest studiu se aliniază viziunii unei piețe mereu în schimbare și incredibil de dinamică care se desfășoară în fața ochilor noștri”, a declarat Giordano Albertazzi, președintele Vertiv în Europa, Orientul Mijlociu și Africa. ,,În mod specific, estimările privind
creșterea viitoare in edge computing sunt conforme cu creșterea anticipată a aplicațiilor AI, IoT și a altor aplicații dependente de latență și lățimea de bandă. Provocarea – în special datorită lipsei de personal pentru operarea centrului de date – va consta în administrarea acelei noi infrastructuri în mod efectiv și eficient. Administrarea la distanță și abordările precum centrele de date light-out vor juca un rol din ce în ce mai important.”

Peste 800 profesioniști ai centrelor de date au participat la studiu. Printre celelalte rezultate notabile:
– Participanții nu sunt la fel de încrezători în ceea ce privește perspectivele pentru energia solară și eoliană în alimentarea centrul de date ca în 2014. Apoi au estimat că aproximativ 34% din energia centrului de date va proveni din acele surse până în anul 2025. În prezent expectativa este de 21% – încă optimistă, dar conștientă de calendarul solicitant.
– La nivel global, 16% dintre participanți se așteaptă să se pensioneze până în anul 2025, sporind un deficit de resurse umane deja problematic. În S.U.A., numărul respectiv reprezintă un procent alarmant de 33%.
Rezultatele complete ale sondajului sunt disponibile în raport, Centrul de date 2025: Mai aproape de Edge. Raportul inițial și analiza suplimentară a rezultatelor sunt disponibile pe Vertiv.com.

Despre Vertiv
Vertiv asigură simultan hardware-ul, software-ul, statisticile și continuitatea serviciilor pentru ca aplicațiile vitale ale clienților să funcționeze constant, să aibă performanțe optime și să se dezvolte odată cu nevoile afacerii lor. Vertiv răspunde celor mai importante provocări în ceea ce privește centrele de date de astăzi, rețelele de comunicare și facilitățile comerciale și industriale cu un portofoliu de soluții pentru energie, răcire și infrastructură IT și servicii începând de la cloud la edge-ul rețelei. Cu sediul în Columbus, Ohio, SUA, Vertiv are în jur de 20.000 de angajați și își desfășoară activitatea în peste 130 de țări. Pentru mai multe informații și pentru ultimele noutăți și date de la Vertiv, vizitați Vertiv.com.