IoT powered by ALLIED TELESIS, Productie — July 2, 2019 at 8:47 am

Descătuşând valoarea datelor IoT din producţie

by

IoTProgresele din tehnologia de producţie au permis companiilor să reducă timpii proceselor şi pierderile materiale, în acelaşi timp cu creşterea calităţii produselor şi a profitabilităţii. Cu toate astea, complexitatea mai mare a sistemelor şi capacitatea de a produce lucruri în limitele exacte de toleranţă necesită o monitorizare îndeaproape a fiecărui pas de producţie pentru evitarea opririlor neprevăzute şi a problemelor de calitate care ar putea apărea oricând.

Producătorii doresc o cale mai bună de a înţelege cât de bine performează unităţile complexe de producţie prin transformarea volumelor mari de date emise de senzori în informaţii relevante prin folosirea soluţiilor de data analytics şi de vizualizare chiar în zonele de producţie. Dacă operatorii de producţie pot fi alertaţi să instrumenteze tendinţele anormale ale producţiei înainte de apariţia unui eveniment nedorit, atunci mentenanţa preventivă sau alte măsuri adecvate de intervenţie pot duce la evitarea unor reparaţii mai costisitoare şi a pierderii de producţie.

Soluţiile tradiţionale de data mining cer ca toate datele colectate să fie transmise către un serviciu sau un mediu cloud pentru stocare, procesare şi analiză. Asta nu numai că poate duce la costuri mari de trafic WAN, însă latenţa adăugată a soluţiilor bazate pe cloud face ca răspunsul să fie insuficient de rapid pentru procese de mare complexitate care necesită analiză de date aproape în timp real.

Producătorii pot testa anterior soluţii cloud şi să nu mai fie îngrijorați de latenţa sistemului, de accesul în timp real la informaţiile relevante de care au nevoie şi de proprietatea asupra datelor. După analizarea mai multor soluţii IoT, clienții pot decide să aleagă soluţia de procesare edge integrată de date Envigilant deoarece tehnologiile open ale acesteia asigurau schimburi facile de date şi capabilităţi complete de project management pentru echipele de inginerie şi de servicii.

Soluţia Envigilant

Utilizând expertiza acumulată în networking, comunicaţii şi software, împreună cu capabilităţile de ultimă generaţie edge computing, Envigilant oferă soluţii IoT industriale fiabile, edge-based, cu tehnologii open. Pentru client, echipa Envigilant poate lucra îndeaproape cu echipa lui de inginerie de proces pentru a înţelege pe deplin procesele de producţie şi arhitectura curentă a datelor. Cerinţele de colectare, stocare, retragere şi vizualizare date ale clientului pot ajuta la definirea cerinţelor specifice ale soluţiei Envigilant. Grupul de proiectare Envigilant poate dezvolta, construi, testa şi implementa soluţia atât în laboratorul de inginerie cât şi în locaţia finală de producţie a clientului.

O soluţie IIoT de producţie

În unitatea de producţie a clientului  o soluţie Envigilant operaţională completă, ajută la furnizarea de rezultate de producţie maximale prin minimizarea întreruperilor de proces datorită evenimentelor mecance sau a devierilor neaşteptate de proces.

Envigilant reduce opririle şi pierderile materiale, ceea ce duce la creşterea profitabilităţii întregii linii de producţie şi a uzinei în ansamblu. În plus, datele senzorilor colectate furnizează analiştilor de date ai clientului noi informaţii relevante şi oportunităţi de îmbunătăţire a proceselor.

Detalii suplimentare găsiți pe https://www.alliedtelesis.com/solutions/industrial-iot