Securitate — July 2, 2019 at 9:29 am

Prima soluție securizată SD-Branch din industrie care extinde securitatea la WAN și Access Edge

by

fortinetFortinet® a lansat soluția Secure SD-Branch, o soluție dedicată securității rețelelor WAN și de acces edge, care are rolul de a asigura securitatea rețelei pentru organizațiile cu locații distribuite geografic. Soluția Secure SD-Branch Fortinet extinde capabilitățile Fortinet Security Fabric și beneficiile SD-WAN în zonele de periferie a rețelei, prin convergența WAN și a securității într-o platformă integrată. Această convergență sporește nivelul de securitate și vizibilitate, reducând în același timp complexitatea, îmbunătățind performanța și agilitatea și reducând costurile globale IT la periferia rețelei.

“Pentru a rămâne competitivi în actuala economie digitală, afacerile trebuie să fie capabile să furnizeze conectivitate cloud de înaltă calitate si Securitate la nivel de dispozitiv și de acces al utilizatorului,” afirmă John Maddison, Vicepresedinte executiv, Produse și soluții, Fortinet. “De obicei, companiile pun laolaltă soluțiile de rețelistică cu cele de securitate, ceea ce generează o arhitectură greoaie, greu de schimbat și plină de zone operaționale neacoperite. Soluția SD-Secure de la Fortinet este singura soluție unificată disponibilă astăzi pentru WAN edge, securitate Wi-Fi, switching și de control al accesului în rețea, securizând WAN și accesul edge într-o manieră integrată și automatizată, de la o singură consolă.”

Provocările generate de noua paradigmă WAN și Access Edge
Clienții se află în mijlocul unei transformări digitale, care utilizează arhitecturi cloud hibride, cu tehnologii remote sau locale, cât și aplicațiile SaaS, generând multiple zone de periferie a rețelei dincolo de WAN și marginea de acces. Această explozie de echipamente periferice, care trebuie toate securizate, determină multe organizații să facă eforturi de a implementa o politică de securitate adecvată la nivelul întregii rețele distribuite. Complexitatea gestionării acestor periferice – incluzând deseori produse și echipamente complicate și care se suprapun din punct de vedere a funcțiilor – vine ca o provocare suplimentară. Numărul crescut și varietatea de dispozitive IoT conectate la rețelele din sucursale deschid, de asemenea, oportunități pe care hackerii le pot exploata pentru a accesa date sensibile. În plus, clienții care adoptă SD-WAN descoperă că au nevoie de o integrare mai bună a platformelor lor LAN pentru a extinde caracteristicile Secure SD-WAN în rețea pentru o securitate și gestionare mai bune.

1560371269346Dat fiind că transformarea digitală continuă să schimbe radical modul în care organizațiile fac afaceri, este esențial ca toate componentele rețelei să fie securizate și aliniate pentru a nu periclita noile oportunități generate de mediul de business digital. Pentru ca o companie să-și atingă întregul potențial, are nevoie de acces sigur și în timp real la date și la resurse – oriunde s-ar afla.

Securizare WAN și Access Edge cu soluția Fortinet Secure SD-Branch
Pentru a face față provocărilor cu care se confruntă în prezent organizațiile cu rețele distribuite, Fortinet furnizează prima soluție completă Secure SD-Branch din industrie, permițând clienților să combine securitatea și accesul la rețea și să își extindă Fortinet Security Fabric la nivel de sucursală. Soluția Fortinet Secure SD-Branch combină în mod eficient FortiGate Next-Generation Firewall, FortiNAC Network Access Control, FortiSwitch și FortiAP Access Points. Soluția are rolul de a asigura o securitate fără precedent pentru:

• Protecția rețelei la periferie: Securitatea firewall de generație viitoare conferită de FortiGate este extinsă la nivel de acces cu FortiSwitch și FortiAP. Acest lucru oferă o consolidare prin convergență dintre securitate și acces la rețea și este o arhitectură unică ideală pentru implementarea Secure SD-Branch. Noile WiFi FortiAP 6 oferă un throughput și capacitate superioare pentru a ține pasul cu necesitățile generate de lățimea de bandă extinsă, iar noile switch-uri multi-gigabit FortiSwitch oferă o putere mai mare (PoE) pentru a rula chiar și cele mai consumatoare de energie dispozitive IoT.
• Protecția dispozitivelor de la periferie: Controlerul FortiNAC asigură automatic discovery, clasificarea și securitatea automată a dispozitivelor IoT în momentul în care acestea intră în rețea. Noua versiune 8.6 a FortiNAC vine cu un nivel superior de detectare a anomaliilor prin scanarea traficului și folosirea FortiGate ca senzor, fără a fi nevoie de un hardware suplimentar la nivel de sucursală.

Prin aceasta combinație unică de tehnologii, Fortinet asigură o integrare mai bună pentru platformele LAN și WAN și conferă clienților următoarele avantaje:

• Securitate integrată: FortiGate extinde serviciile firewall de generație următoare la nivel de acces la rețea prin integrarea gestionării soluțiilor wireless și switch. Activarea controlului accesului la rețea (NAC) cu FortiGate ca senzor îmbunatățește descoperirea și vizibilitatea și asigură detectarea anomaliilor de securitate înregistrate de dispozitivele de la nivel de branch.
• Management simplificat: implementarea politicii zero-touch și gestionarea integrată de la nivelul unui panou unic simplifică semnificativ toate implementările executate la nivel de sucursală. Arhitectura flexibilă se poate scala a suporta sucursale de diverse dimensiuni, în creștere.
• TCO scăzut: fără taxe de licențiere și fără necesitatea de a achiziționa senzori de trafic de rețea, cu operațiuni simplificate de management care implică mai puține interfețe ce trebuie învățate și gestionate zilnic și mai puțin timp pentru a desfășura activități propriu-zise, ceea ce se poate traduce în câștig de timp și bani pentru organizații

“Organizațiile care intenționează să implementeze o soluție SD-WAN ar trebui să evalueze SD-Branch care poate să integreze platformele WAN și LAN. Fortinet furnizează o abordare completă a SD-Branch prin integrarea securității, cât și a rețelei wireless. Fortinet pune pe masă o multitudine de capabilități de securitate,” afirmă Zeus Kerravala, Analyst, ZK Research.
.