Bizpoint — July 15, 2019 at 11:38 am

O relansare aşteptată

by

PRIMEFLEX-forHPC_tcm100-1502645Înlocuirile sistemelor de operare au alimentat în ultima vreme o creştere semnificativă a afacerilor cu PC-uri pentru mediul business la nivel global, conform unui nou raport Gartner. Firma de analiză afirmă că, la nivel global, au fost livrate 63 milioane PC-uri în cel de-al doilea trimestru 2019 faţă de 62 milioane în trimestrul doi 2018.

Această creştere a fost alimentată în special de cererea de trecere la noul sistem de operare Windows 10 în zona comercială. Creşterile au fost cele mai mari pe segmentul de PC-uri desktop, în vreme ce zona de mobile PC a cunoscut un declin. Motivul acestei creşteri a cererii? Anunţul făcut de Microsoft că nu va mai oferi service pentru PC-urile cu Windows 7 din primul trimestru al anului viitor.

Ca şi vendori principali, în fruntea acestei pieţe se află Lenovo, cu o creştere de aproape 16% faţă de trimestrul doi din 2018. Pe locul doi se plasează HP Inc, cu o creştere de aproape 3% a vânzărilor, în vreme ce locul trei este ocupat de Dell, cu o creştere de 2% faţă de trimestrul doi 2018.

Conform Gartner, câştigurile celor trei mari vendori s-au datorat economiilor de scală realizate. Iar tendinţa a fost accelerată de problemele Intel de furnizare  procesoare din prima jumătate a acestui an. Dintre cei trei, Dell a cunoscut cea mai consistentă creştere în ultimii trei ani, ca urmare a concentrării mai bune a investiţiilor realizate.