Cloud Computing / Edge — July 24, 2019 at 7:21 am

Fujitsu – lider în Gartner Quadrant Magic pentru Outsourcing de centre de date și servicii gestionate cu infrastructură hibridă

by

Hybrid IT Gartner a numit încă o dată Fujitsu ca fiind lider în cadrul Gartner Magic Quadrant al anului 2019 pentru Outsourcing de centre de date și servicii gestionate cu infrastructură hibridă din Europa. Acesta este al șaptelea an consecutiv, că Fujitsu a fost numit lider. Abordarea Fujitsu de a accelera transformarea digitală este aceea de a co-crea soluții personalizate, multi-cloud și hibride în colaborare cu clienții și ecosistemul partenerilor săi. Odată cu creșterea gradului de maturitate a utilizării cloud-ului, clienții Fujitsu, care inițiază un nou cloud, pentru a se face mai competitivi, au acum posibilitatea de a face următorul pas și a inova în toate sectoarele industriale.

În raportul său publicat la 18 iunie 2019, firma de analiză Gartner afirmă că o creștere viitoare a serviciilor gestionate de centrul de date va proveni din creșterea cererii clienților care doresc să își reducă amprenta propriilor centre de date, propriile economii de scară, capabilități extinse și efecte inteligente de automatizare. Potrivit Gartner, liderii îndeplinesc cu succes aceste ținte, au o viziune clară asupra direcției pieței și dezvoltă competențe pentru a-și menține poziția de frunte. Mai mult, astfel se formează piața mai degrabă decât să fie urmată piața existentă.

Ca parte a soluției “Multi-Cloud”, portofoliul cuprinzător Fujitsu Multi-Cloud și Hybrid IT permite clienților să devină foarte conectați, inteligenți și transformați. Acest lucru se realizează prin îmbunătățirea simultană a infrastructurii, a aplicațiilor și a serviciilor. Fujitsu consideră că plasarea sa de către Gartner ca lider în Quadrantul Magic validează această abordare.

GartnerParteneriatele Fujitsu cu furnizorii de cloud-uri de top au fost îmbunătățite semnificativ pe parcursul anului trecut, asigurându-se că clienții pot alege un model „drept pentru modelul potrivit”. Aceasta oferă clienților opțiunea și flexibilitatea optime pentru proiectele de transformare digitală. Expertiza Fujitsu se referă atât la serviciile cloud-ului, cât și la cele de ultimă oră, oferind încredere clienților, deoarece transformă sistemele critice în misiune.

Printre câștigurile importante anunțate recent de Fujitsu se numără un contract de șase ani, de 60 de milioane de euro, care permite companiei Lowell, a doua companie de servicii de gestionare a creditelor din Europa, să își accelereze strategia de creștere și să industrializeze și să standardizeze modelul său de operare IT în șase țări europene . Firma de servicii financiare aflată în creștere rapidă își consolidează, de asemenea, sistemele subiacente, astfel încât să fie gata să intre pe noi piețe și segmente. Fujitsu a câștigat, de asemenea, un nou contract important de externalizare a guvernului, care permite municipalității din Groningen să se bucure de economii mai mari decât cele planificate inițial. Contractul, în valoare de 71,9 milioane de euro pe șase ani, este așteptat să genereze economii de 4 milioane de euro în comparație cu cheltuielile operaționale actuale pentru serviciile ITC.