COMUNICATE — July 25, 2019 at 9:05 am

Noul sediul global al Fujitsu AI a fost inaugurat în Vancouver

by

FujitsuNoile competențe de calcul generate de inteligența artificială (AI), dezvoltate de acum înainte în Vancouver, ar putea contribui la rezolvarea celor mai presante probleme ale lumii. În ultimii ani, orașul a dezvoltat o reputație globală pentru că are unul dintre cele mai mari grupuri de companii AI din lume și acum poate adăuga Fujitsu pe listă.

Compania multinațională a deschis recent sediul său global pentru AI la Centrul One Bentall din centrul orașului Vancouver. Sediul are o activitate relativ slabă chiar acum, dar până la sfârșitul anului, forța de muncă ar putea să se tripleze, cu o creștere continuă așteptată în următorii ani, care să corespundă creșterii exponențiale a cererii de pe piață pentru soluțiile bazate pe AI.

Universitățile locale, și anume Universitatea din British Columbia și Universitatea Simon Fraser, oferă ecosistemului local un mediu amplu de cercetare. Acest lucru este cuplat cu rezultatele și capacitățile de cercetare și dezvoltare ale giganților locali în domeniul calculului cuantic și al științei datelor, în special TRIUMF, D-Wave Systems și 1QBit, care este strâns asociat cu Fujitsu.

Vancouver are, de asemenea, legături strânse cu Asia, în special între zona de start a Fujitsu în Japonia și Silicon Valley, și este de asemenea important ca Fujitsu Inteligence Technology (FIT) să-și stabilească o prezență în America de Nord, dat fiind faptul că este cea mai mare piață din lume pentru AI. Politicile guvernamentale la nivel federal ajută, de asemenea, la catalizarea conducerii globale a țării în AI. În 2017, Canada a devenit prima țară din lume care a stabilit o strategie pentru dezvoltarea AI, iar acest lucru a fost asociat cu finanțarea publică de 125 milioane de dolari pentru o perioadă de cinci ani.

Mandatul FIT este mai mult bazat pe calculele de optimizare și comercializare a problemelor cu variabilitate ridicată care au depășit anterior capacitatea de calcul convențional. Activitatea FIT din Vancouver se axează pe annealerul digital cu inspirație cuantică, care combină puterea și viteza computerelor cuantice folosind echipamente fizice de zi cu zi.