Bizpoint — August 27, 2019 at 1:00 pm

Mutare de miliarde pe piaţa infrastructurilor viitorului

by

Achizitii

Cu câteva zile în urmă, VMware a anunţat o mutare de proporţii în spaţiul infrastructurii IT pentru companii. Practic este vorba de achiziţia firmei de securitate Carbon Black şi, mai ales, de achiziţia simultană a mult mai cunoscutei Pivotal Software, creatoare de platforme de aplicaţii cloud. Suma totală anunţată pentru cele două achiziţii se apropie de 5 miliarde USD.

Scopul celor două achiziţii, conform lui Pat Gelsinger, CEO VMware, este acela de a construi generaţia următoare de aplicaţii moderne, de nivel enterprise, şi de a proteja fluxurile de lucru la nivel enterprise, din ce în ce mai complexe şi mai intensive. Prin cele două achiziţii, VMware îşi va extinde portofoliul de oferte de tip SaaS şi capacitatea de a accelera transfomarea digitală a clienţilor.

Achiziţiile vin după ce, în mai, VMware a cumpărat o altă firmă axată pe infrastructuri moderne, Bitnami, fapt care transformă VMware, în mod tradiţional un vendor axat primordial pe furnizarea de infrastructură, într-o opţiune majoră de luat în considerare de către clienţii de tip enterprise care vor să construiască, să gestioneze şi să protejeze orice tip de aplicaţie în orice tip de mediu cloud de pe orice gen de dispozitiv.