COMUNICATE — September 5, 2019 at 1:31 pm

DIGI adoptă tehnologia NAGRA cardless în România și Ungaria

by

RCS_CARDLESS_CAM_visuel_final_02.09.19NAGRA, important furnizor independent de servicii de protecție a conținuturilor și soluții multiscreen, și Digi | RCS & RDS au anunțat implementarea tehnologiei Nagra cardless (fără card fizic) într-un CAM de către SmarDTV, în rețelele pay-tv Digi din cele două țări.

Aceasta este o premieră pentru NAGRA, a cărei tehnologie cardless se bazează pe noua generație de backend NAGRA CAS, care utilizează simultan soluții de securitate pentru protecție suplimentară a serviciilor operatorului, indiferent de sistemul folosit de abonați (cu sau fără card fizic). NAGRA și DIGI | RCS & RDS au integrat pentru prima dată, în 2013 dispozitivul CAM cu card.

CAM-ul NAGRA cardless (fără card fizic), dezvoltat de SmarDTV, constă într-un dispozitiv realizat dintr-un material plastic special, cu elemente de identificare grafică a operatorului și un aspect individualizat, care ajută la identificarea rapidă, în punctele de vânzare. Sistemul cardless CAM, care beneficiază de protecția de conținut NAGRA și adoptă standardele DVB CI Plus, permite operatorilor pay-tv să livreze programe direct către echipamente TV integrate (iDTV) fie prin rețeaua de televiziune, fie prin rețeaua de broadband IP, fără să mai fie necesar un receptor care să asigure condițiile de difuzare securizată conform standardelor cerute de studiourile de producție cinematografică importante.