Bizpoint — September 9, 2019 at 4:05 pm

Automatizarea ca tendinţă cheie

by

iStock-973143870-700x305 Conform unui recent raport global Deloitte, companiile din întreaga lume implementează tehnologii de automatizare într-un ritm din ce în ce mai accelerat. Ritmul este de asemenea natură, că numărul de firme care utilizează automatizarea în diverse procese s-ar putea dubla în acest an faţă de 2018. Motivul, conform Deloitte, constă în faptul că beneficiile acestei tehnologii devin din ce în ce mai atrăgătoare pentru firme din cele mai diverse sectoare.

Raportul arată că la ora actuală nu mai puţin de 8% din totalul companiilor la nivel global au implementat diverse procese complete de automatizare, de două ori mai mult faţă de 2018, iar mai bine de jumătate din companii (58% mai exact) au implementat o formă de automatizare în cadrul operaţiunilor cotidiene.

Cu toate astea, raportul susţine că multe firme mai trebuie încă să-şi definească modul în care automatizarea le va afecta personalul uman, mai ales că multe studii de piaţă din ultima vreme susţin că inteligenţa artificială, finalul firesc al oricărui proces complex de automatizare, va afecta în mod negativ locurile de muncă ale oamenilor.

Circa 60% din factorii de decizie intervievaţi de Deloitte au spus că încă nu ştiu dacă automatizarea va duce la nevoia de reinstruire a angajaţilor, în vreme ce 44 la sută încă nu au studiat bine dacă rolurile angajaţilor umani se vor schimba ca rezultat al implementării tehnologiei de automatizare pe scară largă.

Citiți și:

Inteligența artificială şi automatizarea proceselor de HR

iSAM: automatizarea procesului de management al securităţii informației

5 pași pentru automatizarea totală a rețelei