Evenimente — September 13, 2019 at 11:59 am

ASUS a stabilit 246 de recorduri mondiale pentru cele mai rapide servere 1P și 2P

by

pressrel_gjgfj3lasyc94rzviijq5hsnASUS, furnizor de top de servere, plăci de bază pentru servere, stații de lucru și plăci de bază pentru stații de lucru, a raportat un număr de 246 de recorduri mondiale stabilite de serverele rack din portofoliu (inclusiv servere GPGPU, bazate pe unități de procesare grafică, și servere multi-nod). Conform datelor Standard Performance Evaluation Corporation (SPEC) pentru testarea de tip “benchmark” a performanțelor în procesarea intensivă, serverele ASUS cu două procesoare (2P) ESC8000 G4 și RS720Q-E9 au obținut cele mai mari scoruri în aplicațiile cu calcul intensiv, iar serverul ASUS RS300-E10 cu un singur processor (1P) a stabilit 70 de recorduri noi pentru cele mai bune performanțe.

Serverele ce au stabilit noile recorduri sunt modele noi, configurabile, proiectate ca soluții adaptabile la sarcinile în expansiune, pregătite pentru infrastructuri de virtualizare, analiza de date, operațiunile de învățare AI sau alte aplicații generale.

Serverul ASUS GPGPU ESC8000 G4 a atins cele mai bune performanțe din lume
ESC8000 G4 este un server 4U de tip GPGPU, echipat cu două procesoare, care suportă până la opt plăci grafice pentru învățarea AI, procesarea de înaltă performanță (HPC), crearea de conținut, randare, jocuri, VR și AR și aplicațiile vizuale profesionale. Designul adaptabil brevetat îi permite să treacă automat la topologii single-root sau dual-root prin ASMB9-iKVM, ceea ce îl face ideal pentru învățarea AI sau mediile de înaltă performanță. ESC8000 G4 deține 64 de recorduri mondiale pentru calcul intensiv în suitele de benchmark-uri SPEC CPU® 2017, SPECint 2017 și SPECfp 2017.

RS720Q-E9, un server 2U4N de mare densitate, cu două procesoare, a stabilit un număr record de 97 de referințe de top pentru aplicațiile intensive în suitele SPEC CPU® 2017, SPECint 2017 și SPECfp 2017. RS720Q-E9 este proiectat pentru mediile cu procesare intensivă, precum centrele de date și aplicațiile de cloud privat. Modelul suportă de la două la opt procesoare (28 de nuclee per procesor) și oferă 48 de sloturi DIMM pentru un total de 6TB de memorie.

Toate serverele ASUS care au obținut recordurile mondiale de performanță 2P se bazează pe prima și a doua generație de procesoare scalabile Intel® Xeon®.

Serverele ASUS au stabilit 246 de recorduri mondiale în testele de referință
Cu o expertiză de peste 23 de ani în industria serverelor, ASUS are o echipă dedicată de ingineri specializați în proiectarea hardware-ului pentru servere, integrarea de software/firmware, ajustările și optimizările de performanță pentru o gamă largă de aplicații. Performanța acestor servere de a stabili noi recorduri evidențiază angajamentul ASUS de a urmări continuu optimizarea sistemelor și ajustările pentru mai multă performanță pentru a putea furniza soluții de cea mai bună calitate. La data de 1 august 2019, serverele ASUS dețineau 246 recorduri în testele de referință.

Serverul ASUS 1P a stabilit 70 de recorduri mondiale în testele de referință
RS300-E10, un server cu înălțimea 1U și un procesor (1P), dotat cu până la patru porturi Ethernet LAN, tehnologia exclusivă ASUS Performance Boost și cu posibilitatea de expansiune a stocării, a înregistrat 70 de recorduri mondiale în testele de referință SPEC CPU® 2017 – SPECint 2017 și SPECfp 2017. Procesorul Intel® Xeon® E din echiparea lui RS300-E10 furnizează o performanță de până la 1,36 ori mai mare, comparative cu generația anterioară. Combinația dintre două nuclee adiționale și o frecvență turbo mai ridicată pe un singur nucleu a condus la creșterea performanțelor la nivelul stației comparativ cu procesoarele anterioare cu 4 nuclee. Designul subțire al carcasei modelului RS300-E10 este soluția perfectă pentru optimizarea spațiului în activitatea companiilor mici și medii. Bazat pe procesoare din familia Intel® Xeon® E, acesta oferă o putere robustă pentru aplicații ca serverele de fișiere, serverele pentru serviciile pentru clienți, portaluri sau alte aplicații specifice.

Tehnologia de ajustare Performance Boost
Serverele ASUS dispun de tehnologia exclusivă ASUS Performance Boost pentru obținerea celor mai bune performanțe și pentru a putea fi ajustate să se potrivească cerințelor din mediile de lucru. Această tehnologie îmbunătățește capacitatea de operare prin maximizarea frecvenței procesorului și creșterea puterii, fiind ideală în aplicații dependente de timp, cum ar fi serviciile financiare sau operațiunile din centrele de date. În BIOS, clienții pot alege dintre profilurile pre-configurate optimizate pentru sarcini specifice de lucru, maximizând performanțele generale și reducând timpul de configurare a serverului.