EDUCATIE / JOB — September 20, 2019 at 8:46 am

Cel mai eficient mod de a compara furnizorii de soluții de rețea pentru campusuri și organizații

by

Foto: iStock

Înainte de a evalua switch-urile LAN ale unui campus, este necesară evaluarea nevoilor de bază ale organizației, precum și cerințele viitoare, cum ar fi capacitățile pentru Wi-Fi 6 sau PoE de înaltă performanță pentru a alimenta dispozitive IoT. Indiferent dacă rețeaua de campus a unei organizații este mare sau mică, aceasta are o margine, reprezentată de switchurile LAN care permit conectarea prin cablu și permit Wi-Fi să se conecteze la alte rețele. Furnizorii de switch-uri principali cu oferte care oferă porturi de bord Gigabit Ethernet (GbE) și Power over Ethernet (PoE) sunt prezentați în acest material, existând o serie de factori ce ar trebui luați în calcul în momentul în care alegem o soluție de acest tip.

Majoritatea furnizorilor oferă switch-uri cu cel puțin 48 de porturi, iar locațiile care se încadrează confortabil în această limită vor avea o varietate de opțiuni. Organizațiile care au nevoie de mai multe porturi vor dori să se asigure că vânzătorul acceptă stivuirea, lucru ce permite conectarea mai multor switchuri prin 10 GbE, 20 GbE sau mai mari, astfel încât switchurile funcționează și pot fi gestionate ca un singur echipament.

Majoritatea furnizorilor vor oferi switch-uri cu și fără porturi PoE, în timp ce unii furnizori de switch-uri oferă doar PoE pe un subset de porturi. Este bine pentru multe implementări, dar nu dacă, de exemplu, organizația dorește să conecteze telefoanele VoIP la fiecare port. De asemenea, dacă organizația dorește să conecteze dispozitive IoT precum camere pan-tilt-zoom la switchurile sale, obține switchuri care acceptă niveluri mai cuprinzătoare de PoE, cum ar fi PoE + sau Four-Pair PoE.
Dacă organizația acceptă sau intenționează să sprijine, punctele de acces Wi-Fi 6 (AP) care pot transfera un gigabit de date, trebuie luate în calcul switchurile care acceptă conexiuni multi-gigabit 2,5 GbE și 5 GbE, conexiuni PoE.

Pentru dispozitive precum camerele de supraveghere video, întrebați în mod specific dacă furnizorul furnizează PoE perpetuu. Această caracteristică permite switch-ului să continue furnizarea de energie porturilor la repornire. Acest lucru vă va ajuta să vă asigurați că dispozitivele IoT ale organizației nu se deconectează în timpul repornirii, deși vor avea nevoie de un fel de memorare a datelor, deoarece acestea nu pot transmite în timp ce switchul este repornit.

În momentul achiziției, trebuie luat în calcul și faptul că o companie ar putea să nu mai existe la scurt timp de la achiziția echipamentelor, fapt pentru care se recomandă consultarea cu reprezentanții companiei înainte de achiziție, pentru a vedea perspectiva pe termen cel puțin mediu. Companii precum Enterasys Networks, Foundry Networks, Brocade Communications Systems, Nortel Networks Corp., 3Com Corp. și altele nu mai există, dar portofoliile lor de switchuri există, fiind achiziționate de alte companii.

Allied Telesis se concentrează pe dispozitivele care conectează dispozitive IoT de înaltă densitate, cum ar fi camerele foto.
În zona low-cost, produsele Allied Telesis SMB oferă multe opțiuni de comutare. Există 11 serii de produse diferite, formate din seria Allied Telesis CentreCOM, seria FS și GS. Toate sunt platforme cu port fix. Switch-urile rapide Ethernet sunt tip Gigabit Ethernet care oferă până la 48 de porturi pentru un singur echipament cu opțiunea pentru PoE.
Allied Telesis oferă, de asemenea, 11 familii de produse care vizează implementarea campusurilor întreprinderilor. Acestea sunt cuprinse în principal din diversele serii x de switch-uri, inclusiv modelele x200, x550 și x8100. Există nouă familii de switch-uri cu port fix pentru pe conectivitatea edge. Modelul IX5-28GPX, care este comercializat ca un switch PoE de supraveghere video și oferă PoE + pe fiecare port. În timp ce switch-urile sunt în mare parte platforme cu port fix, Allied Telesis vinde două oferte bazate pe structură SwitchBlade, dar sunt concentrate mai mult pe agregare – 10 GbE, 40 GbE sau 100 GbE.