NEW TECHNOLOGY — October 16, 2019 at 7:05 am

Autoritățile suedeze introduc roboți pentru a ajuta asistenții sociali

by

Un program derulat la peste 20 de autorități locale de către PwC și Asociația Suedeză a Autorităților Locale și Regiunilor (SKL) introduce roboți software pentru a efectua sarcini repetitive făcute anterior manual, cum ar fi verificarea documentelor și a datelor.

Senior Care And TechnologyAsistenții sociali trebuie să ia decizii care să schimbe viața cu privire la faptul dacă oamenii săraci au dreptul la ajutor financiar, care este utilizat pentru chirie și hrană. Acest lucru solicită personalul biroului social al autorității locale să parcurgă datele istorice manual, inclusiv lucruri precum declarațiile bancare ale celor vizați și documentele legate de alte servicii publice.

Asistenții sociali calculează, de asemenea, suma exactă disponibilă fiecărui individ pe baza regulilor specifice de calcul, iar greșelile pot avea repercusiuni grave dacă oamenilor li se refuză ajutorul financiar de care au nevoie.

Programul SKL / PwC s-a concentrat inițial pe crearea mediului digital adecvat pentru roboții software. Roboții pot fi utilizați pentru a face față unor sarcini repetitive, cum ar fi verificarea faptelor și calcule. A afla dacă cineva are dreptul la beneficii necesită date, dar regulile sunt atât de simple încât procesul este perfect adaptat automatizării.

Software-ul de automatizare verifică dacă un solicitant primește venituri de la o altă autoritate și calculează la câți bani are dreptul. Pentru o funcționare performantă, toate veniturile lor pentru o anumită perioadă de timp trebuie să fie incluse în calcul, precum și toate facturile pentru chirie și alte cheltuieli.