Analiza — October 16, 2019 at 7:01 am

Cele 10 tehnologii de ultimă oră ce trebuie descoperite de companii

by

business and technology concept, financial technology, InternetLumea tehnologiei emergente, prin natură, este în continuă schimbare și, în consecință, este dificil să obținem o imagine asupra stării diverselor piețe, ca să nu mai vorbim de atragerea lor în stimularea inovației în afaceri. Rapoartele pentru tehnologii emergente ale Forrester au identificat și au caracterizat diferitele tehnologii emergente care merită implementate, pentru a vă ajuta să descoperiți cum să le abordați cel mai bine.

În primul rând , nu presupuneți că afacerea nu poate fi îmbunătățită prin tehnologiile noi, înainte de a face o analiză. De la asistență medicală la producție și construcții până la învățământul superior, adoptatorii de tehnologii emergente găsesc modalități noi și inovatoare de a îmbunătăți ceea ce realizează companiile lor. Nu vă anulați imediat infrastructura existentă odată ce utilizați tehnologii emergente, cel puțin până nu sunteți sigur de modul în care acestea se potrivesc companiei.

Tendința open-source se accelerează, dar unele tehnologii sunt mult mai proprietare decât altele. De la furnizarea unei baze de dezvoltare mai mari și mai angajate până la o flexibilitate a implementării, open-source este în continuă creștere în popularitate pentru un motiv întemeiat. Astăzi, este mult mai răspândit în unele tehnologii, iar furnizorii împrumută din ce în ce mai mult această tendință. Tehnologiile open-source care sunt în prezent explicit proprietare nu vor conduce doar la inovație, ci și la adoptarea probabilă.

Mărimea și puterea serviciilor definesc următorul val de concurență în cloud, iar furnizorii cunosc acest lucru. Deși infrastructura ca serviciu este încă o piață de creștere, a apărut deja un status quo, care este puțin probabil să se schimbe rapid. Ca atare, furnizorii și-au dat seama că serviciile de ultimă generație reprezintă următoarea lor cale pentru concurența net-nouă și sunt acum urmărite cu înverșunare de către fiecare furnizor. Această schimbare modifică rapid dinamica de piață stabilită a cloud, contribuind în continuare la realitatea multicloud.

Mai departe,  Forrester realizează o defalcare a diferitelor soluții și servicii oferite de cloud-ul principalilor furnizori (Alibaba, Amazon Web Services, Google Cloud Platform, IBM, Microsoft Azure, Oracle și Salesforce), pentru următoarele 10 tehnologii.

  • Viziunea computerului se referă la o familie de instrumente și tehnologii utilizate pentru a analiza imagini și videoclipuri, pentru a înțelege obiectele și caracteristicile obiectelor conținute în respectivele materiale.
  • Deep learning este o tehnică de învățare automată în evoluție rapidă pentru a construi, a antrena și a testa rețele neuronale care pot construi modele probabilistice pentru a prezice rezultatele sau pentru a ajuta la identificarea tiparelor în date.
  • Generarea limbajului natural se referă la o familie de tehnologii care lucrează împreună pe baza unui set de reguli, șabloane și învățare automată pentru a genera limbaj într-un mod emergent, în timp real, de la conversații la rapoarte.
  • Blockchain, este o arhitectură software care susține procesele de colaborare în jurul unui set de date de încredere care este distribuit, folosind algoritmi de consens pentru a menține integritatea datelor.Calculul Edge reprezintă o familie de tehnologii care distribuie date și servicii ale aplicațiilor acolo unde pot optimiza cel mai bine rezultatele în rețelele de active conectate.
  • Realitatea augmentată, reaalitatea virtuală și cu realitate mixtă ajută la contopirea lumilor digitale și fizice din jurul nostru, fie printr-o suprapunere, capacitatea de a introduce elemente digitale în mediul înconjurător, fie crearea de lumi virtuale.
  • Imprimarea 3D, este un proces industrial care permite proiectarea digitală și producerea fizică a componentelor sau a articolelor cu imprimante 3D.
  • Digital twins permit crearea de modele digitale care se combină cu date fizice și digitale pentru a oferi o mai bună înțelegere a performanței unui obiect sau pentru a oferi o experiență mai bună pentru utilizatorii finali.
  • Serverless computing este o formă de arhitectură de server concepută pentru a dezvolta în continuare, calcula și rula resurse de pe servere, o evoluție dincolo de virtualizare, eliminând în continuare necesitatea gestionării infrastructurii și a întreținerii serverelor și instanțelor.
  • Quantum computing este o paradigmă de calcul în curs de dezvoltare și este încă în stadiul de cercetare și dezvoltare, și deja vedem conturată crearea unui adevărat computer cuantic, dar tehnologia este una care promite să crească rapid puterea și eficiența calculului.