Big Data&Analytics — November 3, 2019 at 9:18 am

Trei beneficii majore ale soluției Data Warehouse

by

Gestionarea volumelor de date este o provocare constantă, în special pentru companiile care coordonează operațiuni în piețe multiple, cu aplicații diverse, cu echipe variate, game largi de produse și culturi diferite. În plus, bunul mers al unei organizații depinde în mare măsură de utilizarea cunoașterii colective pe niveluri diferite ale unei companii, indiferent de dimensiunile sale.

Data Warehouse (DWH) reprezintă soluția robustă de business, astfel încât datele și acea cunoaștere colectivă să fie gestionate corespunzător și să ofere informații relevante pentru decizii corecte.

DWH-1O soluție DWH preia datele brute din diversele baze de date ale unei companii, le prelucrează și apoi le stochează sub o nouă formă, mai apropiată de necesitățile oamenilor de business. Cu alte cuvinte, o soluție DWH rezolvă problema blocării datelor tranzacționale, integrează date din surse multiple pentru a avea o imagine de ansamblu actuală și în timp real, păstrează istoricul datelor și rearanjează datele în așa fel încât să fie ușor de înțeles și folosit de utilizatorii non-tehnici.

Suita de beneficii nu se oprește aici, motiv pentru care studiile arată că anul 2019 este anul în care DWH devine o prioritate pentru organizații, tocmai pentru a avea un avantaj într-o piață saturată și hipercompetitivă.

De ce ai nevoie de o soluție DWH la nivel de companie?

1. O singură versiune de adevăr prin optimizarea integrărilor de date

O platformă DWH, sincronizată cu soluțiile de business intelligence și ERP-urile folosite în cadrul companiei, aduce claritate și viteză în procesarea datelor, astfel încât echipele non-tehnice să înțeleagă cum stau prin raportare la obiectivele de business.
Punctele oarbe și blocajele de date sau datele incomplete sunt mai ușor de depistat, iar echipele pot vedea foarte bine ce lipsește și ce trebuie făcut pentru a remedia situații de business, a crește profitabilitatea etc.

2. Creșterea calității și consistenței datelor

Pare ceva minor, însă datele incomplete sau datele neactualizate conduc la decizii ce se pot dovedi catastrofale pentru un business. O soluție de DWH asigură calitatea crescută a datelor și consistența acestora, tocmai pentru că sunt aduse din surse variate în platformă și pot fi monitorizate corespunzător.
În plus, există un ”drum” al datelor, astfel încât să ai viziunea de ansamblu atât în timp real, cât și pe durate mari de timp, ceea ce ajută la forecasting și înțelegerea status-ului unui business în evoluție.

3. Rapoarte flexibile și analiză interactivă

Raportarea corectă este vitală pentru orice business sănătos. Soluția DWH este un fundament pe care utilizatorii pot genera rapoarte complexe și pot analiza interactiv datele, mutându-se de pe o variabilă pe alta (date anuale, date lunare, date de client sau de produs etc.).

De asemenea, o soluție DWH permite ”pregătirea” variabilelor și automatizarea colectării lor, ceea ce se traduce în date ordonate rapid și ușor, ce pot fi accesate de utilizatori pentru rapoarte variate. Asta înseamnă, la nivel operațional, o creștere a vitezei de reacție și o îmbunătățire a fluxurilor, procedurilor etc.

Înțelegem foarte bine avantajele de mai sus și nevoia clienților de a-și ordona pentru a controla datele și am folosit cei 15 ani de experiență pentru a dezvolta o soluție proprie de DWH, RLV DWH Framework cu două opțiuni disponibile, Clasic și Express.

RLV DWH Framework este un set de documente tehnice, bune practici, cod SQL, pachete SSIS, documentație și aplicație metadata, care conduc la dezvoltarea rapidă a unei soluții DWH cu următoarele caracteristici:

• Modificările din sistemele operaționale sa se reflecte în tabelele pregatite în baza de date DWH în timp record, în funcție de versiunea folosită:
Pentru RLV DWH Framework Clasic – la maxim 3 ore de la modificarea în sursa de date;
Pentru RLV DWH Framework Express – în maxim 15 minute de la modificarea în sursa de date.
•  Scriere de cod doar prin intermediul informațiilor MetaData;
•  Supravegherea rulării proceselor sa fie raportată pe email.

RLV DWH Framework a fost gândită pentru a accelera implementarea unei soluții Data Warehouse pentru platformele bazate pe tehnologia Microsoft SQL. Principala funcționalitate integrată în produs este aceea că extrage automat datele din surse multiple și chiar le poate aduce incremental, dacă sursa de date permite acest lucru. Mai mult, soluția RLV DWH aplică foarte rapid modificările asupra tuturor datelor ce necesită actualizare, ca urmare a unei modificări în oricare dintre sursele de date.

Așadar, prin viteză sporită și automatizare, soluția Relevance creează un context flexibil de înțelegere și utilizare a datelor, pentru ca managerii să dețină controlul informațiilor și deciziilor, în orice moment.

Dacă vrei să afli mai multe despre cum poate schimba o soluție DWH contextul tău de business, poți expedia un mesaj la marketing@relevance.ro sau contactează direct la specialiștii Relevance Management la 0723 507 060.