Evenimente — November 10, 2019 at 8:31 am

Fujitsu Labs se concentrează pe quantum computing și inteligență artificială

by

Digital AnnealerLaboratoarele Fujitsu și-au schimbat focusul pentru a aduce pe piață noi tehnologii în calculul cuantic și inteligența artificială (AI). Compania niponă își propune să urmeze un nou model de afaceri, deoarece trece la o companie de servicii și soluții.

“Fujitsu se va schimba de la a fi o companie IT, la o companie de transformare digitală”, spune Hirotaka Hara, CEO al laboratoarelor Fujitsu. Oficialul Fujitsu  a declarat că compania își propune să ia o cale spre atingerea acestui obiectiv care să profite de punctele sale forte – inclusiv tehnologia și know-how-ul de afaceri, combinate cu noi imperative.

Fujitsu Labs lucrează la dezvoltarea de soluții de calcul, AI, 5G, IoT, cybersecuritate, cloud și date. Și acestea sunt informate de pilonii creării încrederii, conducând cu digital și acționând la nivel global.

Hirotaka Hara, CEO al laboratoarelor Fujitsu
Hirotaka Hara, CEO al laboratoarelor Fujitsu

„Astăzi, fiabilitatea produsului nu este suficientă”, spune Hara. „Oamenii solicită, de asemenea, încredere ca element nou.”

Digital trust has to be built into the technology and also needs to impact on the physical world with safety, reliability, explainable AI, eligibility and immediacy.

Încrederea digitală trebuie încorporată în tehnologie și trebuie să aibă un impact asupra lumii fizice asigurând siguranță, fiabilitate, inteligență artificială explicabilă, și eligibilitate, în mod nemijlocit.

„Încrederea este un element cheie al penetrării AI în lumea reală”, spune Hara. „Fujitsu a fost printre primii care au participat la discuțiile de etică AI și este unul dintre membrii fondatori ai Cadrului de orientări ale eticii AI a comisiilor europene”.

 

Cele cinci principii etice ale inteligenței artificiale(AI) sunt:

• Oferă valoare clienților și societății cu AI;

• Străduiți-vă pentru AI-centrată pe om;

• Străduiți-vă pentru o societate durabilă cu AI;

• Străduiți-vă pentru AI care respectă și susține deciziile oamenilor; și

• Ca responsabilitate socială corporativă, subliniați transparența și responsabilitatea pentru AI.

,,AI va fi realizată prin intermediul unei tehnologii superioare”, adaugă Hara. Fujitsu lucrează la noi tehnologii de calcul, inclusiv Digital Annealer și calculatoare conștiente de conținut. „Această nouă direcție, calcularea conștientă de conținut nu depinde de hardware”, explică el.

Tehnologia de calcul conștientă de conținut funcționează prin analizarea conținutului de calcul pentru automatizarea încercărilor și a erorilor. Noile sisteme vor fi potrivite pentru deep learning, unde vor performa de până la 10 ori mai rapid decât sistemele existente.

Provocările AI la care Fujitsu Labs lucrează acum sunt calitatea AI (XAI) explicabilă și calitatea AI și va lansa soluții în aceste domenii în viitorul apropiat.

De asemenea, compania este parteneră cu unele dintre cele mai importante instituții de cercetare din lume pentru a aduce soluții AI pe piață. Unul dintre acestea este INRIA în Franța, unde compania lucrează la AI și analiză topologică a datelor (TDA). Organizațiile vor anunța în curând, împreună, două soluții din eforturile sale de colaborare și le vor pune la dispoziție prin open source.

Jean-Frédéric Gerbeau, CEO adjunct pentru știință la INRIA
Jean-Frédéric Gerbeau, CEO adjunct pentru știință la INRIA

Dr Jean-Frédéric Gerbeau, deputy CEO for science la INRIA, a explicat că TDA-urile sunt modele și algoritmi matematici folosiți pentru extragerea caracteristicilor topologice ale datelor. Fujitsu și Inria lucrează la cercetări comune pentru a dezvolta tehnologii inovatoare utilizate pe TDA pentru date complexe – cu un accent special pe seturi de date complexe din seria timpului. TDA pot fi găsite în wearables, aplicații biologice, sunet / vibrații și finanțe.

Soluțiile dezvoltate cu Fujitsu Labs au fost utilizate pentru detectarea daunelor pe poduri, analiza paletelor aeronavelor și detectarea precoce a aritmiei.