Transport/Travel — December 16, 2019 at 12:31 pm

GEFCO obține certificatul GDP pentru transportul rutier de produse farmaceutice în alte nouă țări

by

Grupul GEFCO, lider global în soluții multimodale de distribuție și lider European în logistica auto, a primit certificatul de Bune Practici în Distribuție (GDP) din partea Bureau Veritas pentru tranportul rutier al produselor farmaceutice în nouă țări. GEFCO are acum certificatul GDP în 15 țări, validând angajamentul pe care îl are pentru procesele de administrare a calității într-o piață din ce în ce mai complexă.

gefcoNouă țări au primit certificarea de transport rutier în urma unui audit strict făcut de Bureau Veritas în Bulgaria, Italia, Maroc, Polonia, Serbia, Slovenia, Elveția, Turcia și Regatul Unit. Acestor țări li se adaugă cele care au primit certificarea anul trecut: Cehia, Slovacia, Ungaria, Grecia, România și sediul Grupului din Franța.

Certificarea GDP demonstrează că GEFCO întrunește cerințele Ghidului Comisiei Europene pentru Bune Practici în Distribuția Produselor Farmaceutice pentru uz uman, și este valabilă trei ani. Această reușită reflectă angajamentul GEFCO pentru servicii de calitate și înțelegerea provocărilor unice pe care le întâmpină clienții, inclusiv trasabilitatea bunurilor și prevenirea falsificărilor.

„Ne bucurăm nespus de primirea certificării pentru nouă noi țări din rețeaua GEFCO”, a menționat Tony Gunn, Vicepreședinte Executiv al diviziei de Transport Aerian și Maritim GEFCO. „Clienții noștri necesită standarde riguroase de control și siguranță, iar noi avem o tradiție de excelență în operare cu care ne mândrim. Cu noile certificări putem oferi acum niveluri îmbunătățite de servicii, diferențiindu-ne de competitori, și concentrându-ne  pe elementele care susțin standardele exemplare de satisfacție a clienților din acest sector în plină dezvoltare. Vom continua să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor pe care clienții – atât publici cât și privați – le au de la numele GEFCO, continuând în același timp creșterea rețelei de certificări de transport rutier la nivel european în 2020”.

GEFCO: dedicare continuă pentru calitate în industria Științelor vieții și a Medicinei

Piața logistică pentru această industrie devine din ce în ce mai complexă, cu un volum de produse sensibile la temperatură în continuă creștere, datorat cererii crescute de produse medicale uzuale, dar și a produselor pentru care companiile farmaceutice necesită transporturi și logistică specială. Un raport publicat de Grand View Research în aprilie aproximează piața logistică globală pentru industria farmaceutică la 76,4 miliarde USD și estimează o creștere anuală medie de 3,5% pe an până în 2025.
În același timp, reglementările legisliative legate de transportul produselor farmaceutice devin tot mai stricte. Lanțurile de aprovizionare și distribuție sunt puternic reglementate și necesită soluții de transport care respectă standarde stricte ce includ limite la timpii de tranzit și controlul absolut al temperaturii produselor.

Furnizorii de servicii logistice trebuie să poată oferi industriei farmaceutice siguranța că produsele sale sunt transportate legal, la timp și în siguranță pentru a menține valid fluxul comercial. Folosind expertiza sa în logistică pentru științele vieții și medicină, GEFCO oferă prin rețeaua sa globală circuite logistice complete, integrate, la temperatură și în condiții controlate, ca parte a viziunii „Partners, Unlimited” de a oferii întotdeauna valoare adăugată clienților săi.

Dezvoltarea continuă a segmentului farmaceutic la nivel local este cea care determină  trendul crescător cu privire  la nivelul importurilor și exporturilor din industrie. În acest context, certificarea GDP primită anul trecut de GEFCO România, a permis diviziei românești a Grupului GEFCO să-și înceapă activitatea pe  această piață emergentă și să-și ofere serviciile către producătorii, importatorii și distribuitorii de produse farmaceutice. Numeroși clienți din industria farmaceutică din România au încredere deplină în serviciile GEFCO România, ceea ce atestă serviciile de înaltă calitate oferite, certificatul GDP fiind o metodă suplimentară de validare a respectării standardelor industriei.

Dezvoltarea continuă la nivel local a segmentului farmaceutic setează un trend ascendent în industria de import și export. În acest context, certificarea GDP primită anul trecut de subsidiara GEFCO din România i-a permis să înceapă operațiunile și să ofere servicii pentru producători, importatori și distribuitori de farmaceutice. Mulți clienți din industria farmaceutică din România au încredere completă în GEFCO România, ceea ce permite companiei să livreze servicii de calitate. Astfel, certificarea GDP este o metodă în plus de validare a respectării standardelor industriei.