Enterprise Software — December 16, 2019 at 5:17 pm

Un portofoliu variat pentru toate tipurile de integrare SAP

by

O parte dintre companiile din România au ajuns la un nivel de dezvoltare la care au simțit necesitatea unui sistem ERP robust precum SAP. Însă au constatat că accesul la analize și rapoarte cu datele din SAP nu este o treabă ușoară.

Relevance și-a diversificat portofoliul de soluții privind integrările SAP, pentru a susține nevoile și business-ul clienților în moduri cât mai simple și eficiente pentru ecosistemul fiecărui client. Până la analiza și raportarea într-o soluție Business Intelligence, trebuie ca datele, în primul rând, să poată fi extrase rapid și prelucrate așa cum au nevoie utilizatorii.

Prin urmare, în implementările de soluții Data Warehouse și Business Intelligence pe care Echipa Relevance le-a realizat, a apărut nevoia firească de a extrage datele utile. Conectorii certificați pentru extragerea de date din SAP au fost calea de a simplifica accesul la datele din SAP.

În proiecte precum cele pentru Danone, Saint Gobain, Albalact, Electroprecizia, Prefera, etc. am folosit conectori la datele din SAP, scurtând astfel timpul de implementare, de extragere a datelor utile în vederea analizei și raportării de business.

“La Relevance am reușit să adunăm o serie de opțiuni pentru conectarea și extragerea de date din SAP, astfel ca, în acest moment, companiile pot alege dintre mai mulți conectori certificați pentru lucrul cu SAP”, declară Ionuț Toader, CEO & Co-Founder Relevance Management.

1. RLV Connector pentru SAP

Ca răspuns la complexitatea și, adesea, inflexibilitatea sistemului SAP, Relevance a dezvoltat o soluție proprie pentru extragerea datelor din multitudinea tabelelor SAP.
Construit pe un motor certificat “SAP Certified Integration with SAP NetWeaver”, RLV Connector este o soluție flexibilă, simplă și competitivă ca preț, ce se poate conecta la orice versiune SAP incepand cu 4.0B, atât unicod cât și non-unicod.
În plus, accesează cu ușurință funcțiile BAPI, susține trimiterea și primirea de IDocs, suportă RFC și SOAP, poate face interogări BEx cu propriul API și poate citi tabelele SAP direct prin RFC.
Un alt avantaj important al conectorului este generarea automată a datelor necesare pentru BI, fiind încă o manieră de eficiență a costurilor.

2. Conectorii Qlik – SAP

Qlik, partener al Relevance din 2014 și unul din liderii din industria de Business Intelligence, dispune și de conectori specializati pentru integrările SAP, certificați de asemenea.
Qlik SAP Connector oferă posibilitatea de a extrage date din SAP ERP, SAP BW și HANA pentru ca apoi sa le alăture de date non-SAP în aceeași platformă, Qlik Sense sau QlikView.
qlik-sense-cloudFolosirea acestor tipuri de conectori ajută utilizatorii să acceseze date din surse variate într-un singur format, crescând flexibilitatea proceselor și rapiditatea analizei – timpii scad de la luni la săptămâni sau zile de raportare.
Avantajul de a aduce toate datele în același loc, mai exact platforma Qlik, este imediat: echipele pot explora toate datele într-o formă vizuală, pot face corelații și înțelege mai bine contextul datelor pentru business, analizând date din surse multiple SAP, cât și alte tipuri de date (în funcție de preferințe).
Așadar, de la management executiv la departamentele de vânzări, marketing, financiar sau suport, integrarea SAP-Qlik aduce echipelor o viziune de ansamblu privind produsele, consumatorii, logistica și operaționalul, pentru a lua decizii informate și profitabile.

3. Conectorii Theobald Xtract Universal

TheoBald Software este unul din partenerii Relevance pentru conectorii sai la datele din SAP.
Xtract Universal este un conector care acoperă nevoia de a extrage date din SAP (tabele, BAPI, extractori BW, rapoarte ABAP etc.) și SAP BW (OHS, interogări Bex) Suita de conectori Xtract dezvoltată de compania germană, ajută integrarea fluxurilor de date SAP în numeroase destinații, fie soluții de BI, fie aplicații Office 365, fie soluții de cloud etc. Având monitorizare centrală și punând accentul pe securitate, Xtract oferă un proces robust și rapid de instalare și configurare, dar și o intruziune minimală în sistemul SAP existent.
Totodată, prin Xtract utilizatorii au acces aproape imediat la conținutul de business, automatizarea proceselor este sigură și stabilă, iar accesul la o singură bază de date pentru analiză și raportare crește eficiența echipelor și a business-ului.

Beneficiile unui conector SAP în utilizarea soluțiilor de Business Intelligence:
• Reducerea costurile de realizare a analizelor și rapoartelor care conțin date din SAP și nu numai;
• Generarea automată a datelor necesare pentru tipuri diverse de analize si raportare.
• Simplificarea și creșterea vitezei de extragere și prelucrare a datelor din SAP este foarte mare;
• Agregarea datelor din surse multiple, SAP și altele, pentru a fi vizualizate și analizate cu ușurință;
• Accesibilitatea crescută a datelor din SAP pentru departamentele unei companii;
• Existența unei game largi de tipuri de extragere, pentru a ușura gestionarea datelor.

A face ordine în sursele de date și a agrega în mod simplificat datele într-o platformă user-friendly și accesibilă pe mai multe niveluri de business reprezintă strategia ce face diferența, pe o piață globală tot mai volatilă și competitivă.

Dacă vrei să descoperi care este conectorul potrivit pentru compania ta, hai să analizăm împreună.