Aplicatii — December 17, 2019 at 12:14 pm

Kaspersky pune la dispoziția dezvoltatorilor de aplicații mobile o soluție de testare pentru Android

by

KaspressoKaspersky oferă acces liber la sistemul său Android Automated Testing Framework. Soluția, denumită Kaspresso, are setări flexibile și este ușor de utilizat. Cu ajutorul Kaspresso, dezvoltatorii de aplicații mobile pot reduce semnificativ timpul necesar pentru testarea aplicațiilor, fără teama de a trece cu vederea un bug, accelerând astfel procesul de lansare. Soluția a primit deja feedback pozitiv la două mari conferințe tehnologice  – Mobilization IX și Codemotion Berlin 2019.

Este destul de dificil pentru dezvoltatorii de aplicații mobile să aleagă un instrument adecvat de testare automatizată, care va reduce timpul de livrare a unei aplicații. În zilele noastre, există numeroase sisteme și instrumente pentru efectuarea de teste automate, precum Espresso și Appium. Cu toate acestea, ele nu pot rezolva toate problemele dezvoltatorilor de pe Android, cum ar fi îngrijorările în legătură cu lizibilitatea, logarea și arhitectura testelor UI (interfața de utilizator).

Problemele menționate împiedică dezvoltatorii de aplicații mobile să scrie teste pentru interfețe de utilizator stabile, ușor de întreținut și de înțeles. Pentru a rezolva problemele existente cu testele UI, Kaspersky a introdus un nou instrument de testare a aplicațiilor pentru Android, denumit Kaspresso. Soluția se bazează pe două biblioteci pentru crearea de teste automate Android – Espresso și Kakao.
Datorită includerii bibliotecii Kakao, care servește ca wrapper DSL peste Espresso, Kaspresso îmbunătățește lizibilitatea testelor UI, ceea ce aduce descrierile testelor la un alt nivel și le face mai ușor de înțeles.

Kaspresso rezolvă, de asemenea, problema cu testele flaky și logarea. Testele flaky sunt cazurile în care rezultatul testului este imprevizibil și are motive diferite în spatele fiecărei defecțiuni, în ciuda funcționalității pe dispozitivul dezvoltatorului. În ceea ce privește problemele de logare existente ale Espresso, deoarece nu își înregistrează acțiunile, noul instrument poate afișa toate activitățile Espresso. Mai mult, utilizatorul le poate modifica în continuare.

Prin urmare, soluția oferă un mod simplu și convenabil de a gestiona interceptorii, care sunt punctul de intrare pentru toate solicitările API de care au nevoie testele. Kaspresso prezintă un set bogat de interceptori impliciți pentru manevrarea testelor flaky și îmbunătățirea procesului de logare.
În fine, Kaspresso oferă cele mai bune practici pe care dezvoltatorii de aplicații mobile de la Kaspersky le-au câștigat după mulți ani de experiență. Cadrul include recomandări de arhitectură pentru unificarea și standardizarea testelor UI.

„Am decis să facem sistemul Kaspersky disponibil public, deoarece crearea unui astfel de cadru pentru auto-teste necesită mult efort și resurse, prin urmare soluțiile de auto-testare pentru Android simplifică viața dezvoltatorilor de aplicații mobile.”, explică Victor Yablokov, Head of Mobile Products Development la Kaspersky. „Am încercat să îmbinăm cele mai bune resurse și practici într-un singur instrument și să ne punem toată experiența în el. Sperăm că, datorită Kaspresso, dezvoltatorii de dispozitive mobile vor crea aplicații Android mai bune și mai fiabile. De asemenea, considerăm că utilizatorii și întreaga industrie vor beneficia de acest lucru.”

Pentru a afla mai multe despre Kaspresso – noul Android Automated Testing Framework – și mai multe avantaje comparativ cu soluțiile existente, vă rugăm să citiți articolul aferent.

Pentru a descărca Kaspresso, puteți intra pe acest link: https://github.com/KasperskyLab/Kaspresso.