COMUNICATE — December 19, 2019 at 10:56 am

GEFCO în topul companiilor pentru stagiari, ucenici și voluntari internaționali

by

GefcoGEFCO România, subsidiara unui distribuitor global de servicii de transport complete, lider European în logistica automobilelor, a câștigat certificatul HappyIndex®/Trainees 2019-2020. Distincția se bazează pe un chestionar digital ce determină, prin testimoniale, rata de participare a fiecărei companii, scorul obținut și rata de recomandare. Tinerii au acordat companiei GEFCO un scor de 4.03/5, iar 85.1% au recomandat GEFCO pentru un internship, loc de muncă și studiu sau pentru un program internațional de voluntariat. În 2019, la fel ca în anii precedenți, Grupul GEFCO a primit din nou această certificare, clasându-se în topul celor mai bune companii pentru stagiari, ucenici și voluntari implicați în programe internaționale.

Din 2015, GEFCO a participat anual la acest studiu, cu scopul de a-și promova și de a-și îmbunătăți programele dedicate tinerelor talente. Grupul GEFCO s-a clasat din nou printre cele mai bune companii pentru stagiari din lume și din Europa, în 8 dintre țările în care își desfășoară activitatea, menținând tradiția din anii anteriori. Alături de România, politica de Resurse Umane a Grupului GEFCO a fost recunoscută prin această certificare și în cadrul subsidiarelor din Brazilia, Cehia, Franța, Germania, Rusia, Spania și Turcia.

HappyIndex®/Trainees, o medalie cu două fețe

Certificarea HappyIndex®/Trainees are un dublu rol. Aceasta este folosită atât pentru analiza și comunicarea internă, cât și ca metodă de comunicare externă. Chestionarul ajută promovarea implicării tinerilor în companie, iar participarea lor în completarea acestuia contribuie la crearea unei valori adăugate. La nivel extern, distincția primită contribuie la construirea identității angajatorului GEFCO. Pentru a obține certificarea la nivel local, o țară trebuie să aibă cel puțin 5 stagiari, o rată de răspuns de la chestionar de 50%, un scor mediu de cel puțin 3.81 din 5 și o rată de recomandare de cel puțin 75%.

,,Analizarea rezultatelor chestionarului ne permite să cunoaștem mai bine stagiarii și voluntarii, reușind astfel să îmbunătățim modul în care lucrăm cu ei, de la recrutare și integrare, la supervizarea activității lor zilnice, până la sfârșitul stagiului lor. De asemenea, certificarea atestă faptul că tinerii au încredere în noi de ani buni și că suntem interesați să investim în dezvoltarea lor profesională prin implicarea lor în  sarcini interesante și motivante, aliniate culturii noastre Infinite Proximity’’, a declarat Alina Manea, Manager de Resurse Umane în cadrul GEFCO România.

Rezultatele chestionarului sunt prezentate într-un raport general al grupului GEFCO, cu rapoarte dedicate pentru fiecare țară premiată, si detaliate intr-un instrument de “explorare a datelor” pe platforma HappyIndex/Trainees. Acest lucru permite companiei GEFCO să își înțeleagă punctele forte si slabe în ceea ce privește managementul omenilor tineri, cu fiecare etapă individuală implicată în acest proces, fie că este vorba de integrare, repartizare, remunerare, instruire sau implicare.