Hardware — January 13, 2020 at 1:40 pm

Acer Aspire 5: un laptop de calitate bun pentru orice buget

by

Acer Aspire 5 este un laptop de gamă medie, care bifează aproape toate funcțiile pe care le-ați dori pentru un laptop de zi cu zi, ce îndeplinește bine cele mai multe sarcini, redă media calitativ și are o durată de viață a bateriei foarte bună, totul la un preț convingător.

Aspire 5_A515-54_hero_smallAcer Aspire 5 vine într-o serie de configurații și puncte de preț, începând de la 399 USD pentru Acer Aspire 5 A515-51-3509, care vine cu un procesor Intel Core i3 7100U, 1080p de 15,9 inci display, grafică integrată și 8 GB RAM DDR4. Dincolo de aceste opțiuni bugetare, există o gamă mare de configurații Acer Aspire 5 din care să alegeți, care variază din nou în funcție de regiunea care locuiți, cu modele de top, precum Acer Aspire 5 A517-51G-8433, cu un Intel Core i7 Procesor 8550U, ecran 1080p de 17,3 inci, 12 GB RAM, un HDD și SSD și grafica dedicată GPU Nvidia GeForce MX150, pentru 999,99 USD.

Designul Acer Aspire 5 este ceea ce v-ați aștepta probabil de la un laptop de gamă medie, adica nimic prea fulgerător și nu la fel de plin de ultrabook-uri precum Dell XPS 13 sau Asus ZenBook 3. Cu toate acestea, asta nu înseamnă acesta este un laptop cu design neatractiv. Având dimensiunile de 2,16 x 38,16 x 26,3 cm și o greutate de 2,20 kg, Acer Aspire 5 este un laptop destul de mare, dar nu este prea greu, dar poate fi mai greu de lucrat cu el în medii aglomerate. Ca structură este realizat în principal din plastic, cu o suprafață texturată pe capac, împreună cu un logo reflectorizant Acer.

Deschiderea laptopului scoate la iveală un ecran de dimensiuni decente, înconjurat de o margine destul de groasă, iar tastatura este mare pe jumătatea de jos a laptopului, ușor accesibilă. Marginile groase sunt utile mai ales pentru prinderea unor deviceuri de genul camerelor web.

Acer Aspire 5 vine cu două porturi USB 2.0, unul USB 3.0, un port pentru carduri de memorie USB-C, Ethernet și SD, oferindu-vă o mulțime de opțiuni pentru conectarea periferice. Jumătatea de jos a laptopului, unde sunt tastatura și touchpad-ul mare, are din nou o suprafață din plastic, dar are un finisaj care, deși nu este la fel de premium ca aluminiul, este destul de plăcut.

Tastatura în sine are o dimensiune bună, ceea ce o face să fie confortabilă pentru perioade lungi, deși tastele plate și distanța scurtă între ele nu ne duce la cea mai sensibilă sau mai satisfăcătoare tastatură pe existentă în această gamă.

Acer vinde Aspire 5 ca un laptop pentru sarcini de zi cu zi și, în mare parte, reușește la acestea. Unitatea SSD menține Windows 10 destul de rapid, în timp ce procesorul quad-core Intel Core i7 8550U și cei 8GB de RAM ajută la multi-tasking. În cazul aplicațiilor desktop generale, Aspire 5 face o treabă excelentă. Specialiștii care au testat mai multe variante recomandă achiziția modelului cu SSD, fiind mult mai eficient față de clasicul HDD.

Ecranul IPS este decent, dacă este puțin curățat, contrastul nefiind la fel de puternic cum este pe alte laptopuri. Cu toate acestea, ecranul Full HD (1920 x 1080) este binevenit, ceea ce face ca filmele și fotografiile să arate mult mai bine decât pe laptop-uri cu rezoluții mai mici, iar Acer a inclus tehnologia sa Color Intelligence, care susține că ajustează dinamic gama și saturația în timp real.

Durata de viață a bateriei a fost destul de impresionantă, Acer Aspire 5 a rulat șase ore și 48 de minute folosind testul bateriei PCMark 8, care reproduce o utilizare medie până la grea. Dacă întunecați puțin ecranul și păstrați o navigare web ușoară și sarcini mai puțin stricte, puteți obține o viață și mai lungă. Cel puțin înseamnă că ar trebui să opereze cea mai mare parte a unei zile de lucru cu o încărcare completă, ceea ce în comparație cu unele laptopuri este într-adevăr bine, și un semn că un procesor mai eficient din punct de vedere energetic merită.

În concluzie dacă sunteți în căutarea unui laptop de gamă medie, care să nu coste prea mult, dar care să nu fie compromis cu calitatea de construire ieftină și componente învechite, atunci Acer Aspire 5 este o alegere excelentă.