Foto-Video-Audio — January 14, 2020 at 4:17 pm

Cele mai bune soluții de stocare a fotografiilor în cloud gratuit și cu plată

by

Nu riscați sa pierdeți toate imaginile și fotografiile de valoare când acestea pot fi mutate în siguranța cloud. În acest material prezentăm șase opțiuni de vârf pentru a găsi cea mai bună stocare în cloud pentru fotografii. Copia de rezervă a fotografiilor este cu adevărat o procedură complicată și a fost în special cazul în care asta a însemnat să petrecem timp pentru a le salva pe CD-uri. Din fericire, păstrarea fotografiilor în siguranță este acum mult mai ușor datorită norului. Cu alte cuvinte, cloud este doar tehno-jargon pentru stocarea online. Puteți alege dintre numeroase site-uri web care oferă oriunde între 1 GB și 1 TB de spațiu gratuit pe hard disk la distanță.

cloud storageO copie de siguranță nu elimină doar dificultatea de a repara eventuale hard diskuri defecte, ci vă permite, de asemenea, să vă accesați fotografiile de oriunde aveți o conexiune la internet. Posibilitatea de a partaja fotografii este un alt bonus, în timp ce site-urile web precum Flickr vă permit să vă expuneți imaginile în public. Desigur, dacă preferați să vă păstrați fotografiile private, majoritatea furnizorilor de stocare în cloud facilitează setarea restricțiilor pentru ca imaginile să fie accesibile doar contului protejat de parolă sau oricui are un link web privat.

pCloud nu este un furnizor tradițional de stocare în cloud, dar este unul dintre puținii care vă oferă un abonament de stocare pe viață, ceea ce înseamnă că nu trebuie decât să plătiți o singură dată pentru a obține, 2 TB de stocare. Pentru a preveni abuzul, primiți, de asemenea, 2 TB de trafic de linkuri de descărcare pe lună. Un avantaj este faptul că puteți vedea miniaturi și previzualizări ale majorității fișierelor RAW în versiunile web și mobile ale pCloud, precum și în pCloud Drive pentru macOS și există chiar și un plugin oficial pCloud pentru Lightroom care face posibilă încărcarea directă a fotografiilor în contul de pCloud. De asemenea, este oferită și extensia browser-ului care vă permite să salvați videoclipuri și imagini direct în contul pCloud, pe care îl puteți utiliza ca album. De asemenea, veți putea păstra reviziile fișierului până la 30 de zile și puteți crea un întreg site web HTML static cu un URL propriu.

Dropbox este excelent pentru a stoca aproape orice tip de fișier digital. Organizarea fișierelor este eficientă datorită sistemului intuitiv de foldere, în plus poți accesa fișierele din mers cu aplicații pentru iOS și Android. Toate acestea și 2 GB de stocare sunt gratuite cu un cont Dropbox Basic. Un cont Dropbox Plus oferă 2 TB pentru 11,99 USD pe lună sau 119 USD pe an. Oferă ștergerea de la distanță prin remote desktop, istoricul versiunilor de 30 de zile, încărcarea prin e-mail cu prioritate și opțiunea de a restabili folderele sau întregul cont la un moment dat specific, în caz de ștergere accidentală a fișierelor, blocări și alte incidente. Pentru versatilitatea și simplitatea sa, Dropbox este perfect, mai ales dacă trebuie să stocați doar fișiere RAW.

Drive, ce include și un plan plătit numit Google One, nu este doar un alt furnizor de stocare în cloud, este, de asemenea, baza pentru mai multe aplicații de birou gratuite pentru business. Ca și Dropbox, Drive este orientat către partajarea fișierelor, mulți utilizatori putând modifica fișierele partajate. Puteți stoca fotografii pe Drive, dar nu oferă aceeași calitate de setare ca alte platforme.

În schimb, Google Photos care oferă spațiu de stocare nelimitat pentru fotografii de înaltă rezoluție, care au dimensiuni de până la 16 megapixeli. 15 GB spațiu de stocare gratuit este oferit cu Drive, deși acesta este distribuit și la alte aplicații Google, cum ar fi Gmail. Google folosește AI și Machine Learning pentru a eticheta automat persoanele din imagini și folosește metadate pentru a ușura căutarea. Puteți crește spațiul alocat la 100 GB pentru 1,99 USD pe lună, 200 GB pentru 2,99 USD pe lună, 2TB costă 9,99 USD pe lună, în timp ce 10TB costă 99,99 USD pe lună. În plus, au fost adăugate noi planuri, 20 TB pentru 199,99 USD pe lună și 30 TB pentru 299,99 USD pe lună.