Evenimente — January 23, 2020 at 1:13 pm

Microsoft anunţă planuri ambiţioase legate de mediu

by

Conducerea gigantului american a luat poziţie cu câteva zile în urmă faţă de încălzirea globală, anunţând în cadrul unui eveniment transmis în întreaga lume planuri de reducere a amprentei de carbon a companiei la nivel global.

Microsoft Carbon Plan“În vreme ce întreaga lume va trebui să ajungă la un bilanţ zero de emisii de carbon dacă vrem să continuăm să trăim pe această planetă, cei care îşi pot permite să înainteze mai rapid pe această cale, aşa cum este Microsoft, ar trebui să procedeze în consecinţă. De aceea, astăzi noi anunţăm un obiectiv ambiţios şi un nou plan de reducere şi, în ultimă instanţă, de eliminare a amprentei de carbon Microsoft,” declara cu această ocazie Satya Nadella, CEO Microsoft.

Conform planului, până în 2030 Microsoft intenţionează să aibă un bilanţ negativ al emisiilor de carbon, iar până în 2050 să elimine din mediul înconjurător tot carbonul emis de companie fie în mod direct, fie în urma consumului de electricitate, de la înfiinţarea acesteia în 1975. Parţial, obiectivele acestui plan vor fi atinse printr-un plan de măsuri de creştere a taxelor interne pentru consumul de carbon şi a taxelor plătite pentru consumul de carbon de către partenerii Microsoft de pe întreg lanţul global de valoare al companiei.

De asemenea, oficialii companiei au anunţat lansarea unei iniţiative de utilizare a tehnologiei Microsoft pentru ajutorarea furnizorilor şi clienţilor companiei din întreaga lume să-şi reducă amprentele de carbon, precum şi înfiinţarea unui fond de inovare în domeniul climei, în valoare de 1 miliard USD, cu scopul de a accelera dezvoltarea la nivel global de tehnologii şi soluţii de reducere, captare şi eliminare a carbonului. Nu în ultimul rând, începând din 2021 compania va face din reducerea emisiilor de carbon un element esenţial al tuturor proceselor de procurement din cadrul lanţului de valoare al firmei la nivel global.

“Nu va fi uşor ca Microsoft să ajungă la un bilanţ negativ al emisiilor de carbon până în 2030,” a declarat Nadella. “Însă noi credem că acesta este obiectivul corect. Un obiectiv care poate fi atins cu un nivel adecvat de dedicare. Va trebui să continuăm să învăţăm şi să ne adaptăm, în strânsă colaborare cu alte entităţi interesate din lume. Avem multe probleme de rezolvat şi multe tehnologii noi de inventat. Ca atare, este timpul să trecem la treabă.”

Mai multe informații pot fi accesate în pagina Microsoft dedicată acestui subiect: https://news.microsoft.com/climate.