NEWS — January 23, 2020 at 11:03 am

Proiectul Whizzer, cheia pentru automatizarea fluxurile financiare

by

AllevoAllevo, cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul Programului “Creșterea IMM-urilor din România”, a demarat joi, 23 ianuarie 2020, proiectul Whizzer, conform contractului de finanțare 2018/115906.

Proiectul se implementează în București, are termen final de implementare data de 30 noiembrie 2021 și o valoare totală de 738.375 de euro, din care asistență financiară nerambursabilă de 420.000 de euro. Proiectul Whizzer are ca finalitate dezvoltarea unei aplicații software distribuită în regim open source, construită pentru IMM-uri în scopul de a le facilita accesul la operațiuni financiare oferite ca serviciu și care să le ajute să își automatizeze și centralizeze fluxurile financiare, la un cost redus. Grupul țintă este alcătuit din IMM-uri și bănci din România și alte țări Europene.

Aplicația dezvoltată prin proiect include o componentă de inteligență artificială care asigură o analiză detaliată a datelor procesate. Această componentă este proiectată și dezvoltată de compania Bakken & Bæck AS, un studio de dezvoltare de produse digitale, cu o vastă experiență în crearea de capabilități AI și machine learning.