Financiar-Bancar — January 30, 2020 at 12:26 pm

BCR a lansat serviciul de plăți instant

by

George - o inovatie marca BCRBanca Comercială Română a aderat la serviciul de Plăți Instant oferit de TransFond, cu sprijinul Allevo. Serviciul asigură transferul banilor între bănci în mai puțin de 10 secunde, valoarea maximă acceptată a unei plăți fiind de 50.000 de lei. O astfel de plată va putea fi efectuată oricând (24/7/365) între clienții băncilor participante la serviciul de Plăți Instant.

Banca Comercială Română a selectat soluția de conectare la serviciul de Plăți Instant furnizată de Allevo, FinTP-Instant, care asigură procesarea mesajelor de plată în parametrii stabiliți prin schemă. FinTP-Instant este o funcționalitate a aplicației FinTP, aplicație distribuită în regim open source.

„Proiectul a fost de la bun început unul complex și a reprezentat o provocare pentru echipa noastră. În proiectarea soluției s-a avut în vedere că Banca Comercială Română este una dintre băncile care au cele mai mari volume de plăți în lei, iar cerințele serviciului oferit de TransFonD impun parametrii stricți de performanță și disponibilitate. Soluția implementată asigură procesarea tuturor tipurilor de mesaje prevăzute în schema SCT Instant. Suntem încântați că proiectul a fost finalizat cu succes și că astfel am contribuit la produsul lansat către clienții BCR, care pot trimite bani în 10 secunde prietenilor sau companiilor beneficiare”, declară Sorina Bera, Director General Allevo.

”Cererea consumatorilor pentru plăți în timp real, din contul personal către orice cont din România, este în creștere, iar infrastructura de plăți instant ne permite să conectăm toate conturile bancare din țară, în condițiile în care toate băncile locale vor adera la acest serviciu.
Credem în platforme deschise și, prin această implementare, reușim să punem la dispoziția clienților un ecosistem complet de plăți în George, care cuprinde toate posibilitățile de plăți disponibile în piață (plăți instant, plăți utilități, plăți către trezorerie, plăți prin scanare QR code, plăți internaționale, plăți SEPA, George Pay/NFC Android, Apple Pay – in app provisioning)”, a declarat Marian Ignat, Director Executiv Digital Banking BCR.