EDUCATIE / JOB — February 11, 2020 at 8:25 am

Cursuri gratuite de modelare şi imprimare 3D pentru studente

by

20171019_160024E-Civis și ECDL ROMANIA, cu sprijinul financiar al Fundației TELUS International Romania Community Board, derulează în perioada februarie – iulie 2020 o nouă sesiune a proiectului de inovare socială “Girls Champions in 3D”. Această iniţiativă comună îşi propune să contribuie la pregătirea studentelor din cadrul diferitelor facultăţi din Bucureşti, într-o specializare nouă privind proiectarea şi producţia de obiecte tridimensionale, ţinând cont că pe piaţa muncii există o cerere mare de specialişti în domeniul fabricaţiei aditive.

Scopul final al proiectului este de a contribui la reducerea disparităţii dintre femei şi bărbaţi în domeniul IT şi are în vedere încurajarea dezvoltării creativității și abilităților de proiectare şi imprimare 3D ale studentelor.

În această perioadă demarează activitatea de înregistrare şi selectare a grupului ţintă, respectiv a 30 studente din România înscrise la diferite facultăţi, în vederea instruirii, testării şi certificării ECDL 3D Printing. Înscrierile se pot face până pe data de 1 aprilie pe www.girlschampions.com.

300x250 - var 1Cursurile se vor derula după cum urmează:

– Grupa 1 – în perioada 21 aprilie – 30 aprilie (8 zile L-V, 3 ore/zi în intervalul 9-12)

– Grupa 2 – în perioada 6 mai – 15 mai (8 zile L-V, 3 ore/zi în intervalul 9-12)

Pe parcursul sesiunii de formare participantele vor învăţa aspecte practice precum: utilizarea unei aplicaţii de modelare 3D, procesarea comenzilor de imprimare, utilizarea unei imprimante 3D, etc. Cursul se finalizează cu o sesiune de testare ECDL 3D Printing.