Bizpoint — February 22, 2020 at 2:52 pm

Dell trece la vânzarea activelor care nu îi mai sunt utile

by

Lock padlock security data chain safeguard. Puzzle link closed secretCu puţină vreme în urmă, gigantul Dell a anunţat că se va descotorosi de firma de securitate cibernetică RSA, pe care o va vinde unui consorţiu de investitori financiari conduşi de Symphony Technology Group. Suma anunţată pentru tranzacţie se apropie de 2,1 miliarde USD.

Pe lângă Symphony, grupul de investitori financiari cuprinde nume precum Ontario Teachers Pension Plan Board şi AlpInvest Partners. Tranzacţia este aşteptată să se încheie într-un termen de şase până la nouă luni. Dell a achiziţionat RSA la pachet odată cu încheierea megatranzacţiei de cumpărare EMC Corp. în 2015, contra sumei de 67 miliarde USD. La rândul ei, EMC cumpărase anterior RSA contra unei sume aproximativ egale cu cea a tranzacţiei curente, circa 2,1 miliarde USD.

Conform Dell, decizia de vânzare a fost luată în urma diferenţelor legate de abordarea RSA şi abordarea proprie a gigantului vizavi de conceptul de securitate cibernetică. “Strategiile RSA şi Dell Technologies au evoluat înspre adresarea unor nevoi diferite de business, cu modele diferite de plasare pe piaţă a produselor”, a declarat în faţa presei internaţionale Jeff Clarke, COO şi Vice Chairman la Dell Technologies.

“Vânzarea RSA ne conferă o flexibilitate mai mare în concentrarea acupra inovaţiei integrate în cadrul întregului grup, şi în acelaşi timp va permite RSA să se concentreze pe strategia proprie de oferire a unei capacităţi holistice de gestionare a riscurilor digitale pentru echipele proprii care furnizează soluţii de protecţie contra riscurilor şi fraudelor”, a adăugat el.

Produsele oferite pieţei de RSA includ RSA Archer, RSA NetWitness Platform, RSA SecurID, RSA Fraud şi Risk Intelligence. În plus, RSA ţine anual o conferinţă devenită celebră pe teme de securitate, RSA Security Conference, care are loc tradiţional la începutul lui martie.