COMUNICATE — February 27, 2020 at 8:24 am

Fujitsu câştigă prima licenţă privată 5G din Japonia

by

5GCa un prim pas către stabilirea unei reţele vaste de operare 5G în medii exclusiv private din Japonia, gigantul tehnologic Fujitsu a anunţat recent că a câştigat prima licenţă de operare a unei staţii radio 5G private, care va permite operarea de sisteme de reţea private 5G în cadrul complexului de birouri Shin-Kawasaki Tehnology Square din Kawasaki, Japonia.

În urma acestei premiere, firma japoneză a mai anunţat că următorul pas va consta în deschiderea, în primăvara acestui an, a unui laborator de colaborare Fujitsu, care va servi drept spaţiu dedicat de creaţie colaborativă în vederea realizării de proiecte împreună cu clienţii şi partenerii Fujitsu pentru generarea şi verificarea unui portofoliu de studii de caz de utilizare a tehnologiei 5G în medii private. Ulterior, Fujitsu va continua să participe la licitaţii pentru licenţe 5G private pentru alte locaţii de firme şi birouri din Japonia, în scopul ajutorării clienţilor potenţiali să-şi accelereze proiectele proprii de transformare digitală.

Conform viziunii firmei japoneze, introducerea de reţele private 5G, care permit companiilor să opereze propriile reţele ultrarapide de comunicaţii, ca accelera inovaţia în afaceri ca răspuns la diversele cerinţe ale indivizilor şi comunităţilor în societate. Tehnologia de reţea privată 5G promite să genereze numeroase aplicaţii de afaceri în diverse ramuri industriale, cum ar fi implementarea IoT în producţie, crearea de reţele securizate pentru operaţiuni fluide la distanţă şi întărirea gradului de supraveghere în locaţii precum şantierele de construcţii şi unităţile medicale.

Shingo Mizuno, Corporate Executive Officer SVP, Vice Head of Service Platform Business Group, Fujitsu Limited, a declarat cu această ocazie: “Obţinerea acestei calificări marchează o etapă importantă în dezvoltarea capabilităţilor noastre 5G în Japonia. Aşteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună cu clienţii şi partenerii noştri pentru a optimiza tehnologia de reţea privată 5G în scopul rezolvării unei serii de provocări la adresa afacerilor dintr-o gamă largă de industrii.”