Internet/Telecom, IoT powered by ALLIED TELESIS — February 28, 2020 at 11:42 am

Nokia lansează 5G în Franța și Italia dezvoltând IoT în Argentina

by

Creative background, male hand holding a phone with a 5G hologram on the background of the city. The concept of 5G network, high-speed mobile Internet, new generation networks. Copy space, Mixed media.Furnizorul finlandez de soluții de comunicații, Nokia, extinde parteneriatul cu operatorul mobil francez IIiad Group pentru a extinde rețelele 5G în Franța și Italia în timp ce a fost selectat de Telecom Argentina să ofere asistență noilor agenții IoT. Acordul 5G va aduce modernizarea rețelei și introducerea 5G în Franța și Italia, ceea ce va face ca tehnologia să fie disponibilă pentru 17 milioane de abonați din fiecare țară.

Nokia a lucrat eficient IIiad în Franța, datorită faptului că 2012 a colaborat cu aceasta în Italia, concentrându-se în anul 2018 pe lansarea 3G și 4G. Iliad va instala accesul radio al companiei Nokia, AirScale, permițându-i să valorifice primele rețele 5G, în timp ce suportă 4G / LTE și 5G în cadrul aceluiași sistem.

Configurarea de antene MIMO masive 5G va permite abonaților Iliad să profite la maxim de latențe extrem de mici și de abilități de lățime mare de bandă.

Peste Atlantic, Nokia a semnat o înțelegere cu Telecom Argentina, permițându-i să ofere servicii IoT clienților organizației sale din țară, dar și în toată America Latină, utilizând Nokia Worldwide IoT Network Grid (WING). Infrastructura WING virtualizată poate fi furnizată ca un serviciu controlat, oferind grupurilor o funcționalitate mai rapidă pentru a lansa oferte IoT care îmbunătățesc experiența clienților.

De asemenea, este menit să ofere clienților Telecom Argentina oportunități strategice pentru a asigura implementarea răspunsurilor adecvate la diversele verticale ale industriei care caută oferte IoT în Argentina, cu un timp rapid de implementare pentru a deveni operațional în sectoare de automobile, agricultură, utilități, finanțe și servicii.

Pe lângă aceasta, pot fi implementate oferte suplimentare, inclusiv conectivitate și gestionarea dispozitivelor, pentru a ajuta Telecom Argentina să creeze noi oferte și servicii 5G. Platforma IMPACT de la Nokia va oferi funcționalitatea de gestionare a instrumentelor ca parte a furnizării WING.