Expert IT — February 28, 2020 at 1:09 pm

Ramona Predescu, IWG România: Proptech schimbă modul în care se face business în real estate

by

Investițiile în property technology sau proptech au crescut exponențial din 2016 până în prezent. Ca reper, pe piața din SUA, startup-urile din proptech au primit de la fonduri specializate, investiții importante care de la 44.7 milioane de dolari în 2012, au ajuns la 6.5 miliarde de dolari în 2017.

Ramona Predescu_IWGRamona Predescu, country manager IWG România: “mulți dintre noi am auzit des ‘fintech’, un termen folosit ca să descriem utilizarea tehnologiei în lumea finațelor. Însă, un alt concept care trebuie monetizat în vocabularul de business al ultimilor ani este este cel de ‘proptech’ sau real estate technology, un concept care desemnează aplicarea tehnologiei informației la piețele imobiliare”.

Definiția proptech este amplă, iar pentru piața de birouri servisate include aplicații pentru rezervarea birourilor, a sălilor de întâlniri, drone pentru supravegherea clădirilor sau pentru inspectarea imobilelor.
Din perspectiva managerilor de proprietăți proptech aduce o serie de beneficii cheie cum sunt productivitatea crescută, eficiență mai mare în achiziția și retenția clienților și în colectarea și achiziția datelor.

“Proptech este un element esențial într-un tablou mai mare care se numește “the future of work”. În esența sa, aceasta este viziunea noastră în care oamenii sunt degrevați de muncă repetitivă pentru a-și putea explora creativitatea, pentru a se ocupa mai mult de acțiuni care ajută la dezvoltarea companiei”, explică Ramona Predescu, country manager IWG România.

Proptech va schimba modul în care se face business în domeniul imobiliar, prin reducerea birocrației în real estate și eficientizarea tranzacțiilor, motiv pentru care, pe anumite zone, se suprapune cu aplicațiile fintech. Tehnologiile moderne în domeniul proptech includ managementul proprietăților prin platforme digitale, soluțiile de smart home, cercetarea și analiza datelor, servicii de brokeraj digital, închirierea spațiilor rezidențiale și comerciale, randări 3D pentru portaluri online, precum și analiza big data.

DESPRE IWG (International Workplace Group)
IWG consideră că succesul unei afaceri este dat de cât eficace și de fericiți sunt oamenii care o formează. Așadar, și-a asumat misiunea de a face milioane de oameni să se simtă excelent la locul de muncă în fiecare zi. IWG face acest lucru prin accesul pe care îl oferă oamenilor și afacerilor la o platformă imobiliară comercială de top, cu o experiență de peste 30 de ani în soluții imobiliare pentru afaceri, în fiecare țară, oraș, sat și hub de transporturi la nivel internațional. Este o opțiune fără riscuri financiare și este o soluție pentru cei care investesc, pentru că a fost creată încă de la început pe principiul productivității. Soluțiile imobiliare create de IWG sunt simplu de folosit, cu o suită completă de servicii de suport, care îi ajută pe oameni să se concentreze pe afacerile lor și să se simtă bine la locul de muncă.
IWG oferă opțiuni greu de egalat la nivelul spațiilor de lucru oferite, prin companiile care se află sub umbrela sa – Regus, Spaces, HQ, Signature by Regus și No18 – fiecare concepută pentru a satisface nevoile specifice ale afacerilor de orice dimensiune. Detalii pe iwgplc.com.