Securitate — March 6, 2020 at 7:42 am

Fortinet Forges FortiAI, o mână de ajutor dată echipelor de securitate

by

AIFortinet a lansat FortiAI, un dispozitiv de securitate îmbunătățit cu inteligență artificială (AI), conceput pentru identificarea și clasificarea amenințărilor în timp real.

Pentru a face acest lucru, FortiAI utilizează o rețea neuronală profundă de auto-învățare (DNN) pentru a automatiza sarcinile de securitate pentru a accelera detectarea și remedierea amenințărilor.

banner1-02Dar, deși FortiAI poate fi utilizat pentru a identifica amenințările ca un dispozitiv autonom, nu este conceput în sine pentru a le atenua. Atenuarea poate fi realizată atunci când aparatul este legat de infrastructura de securitate existentă Fortinet, care include informații despre amenințări de la Laboratoarele FortiGuard; FortiSandbox pentru protecție automată împotriva încălcărilor; FortiEDR pentru protecția finală îmbunătățită AI; FortiInsight pentru monitorizarea efectului; FortiWeb pentru securitatea aplicațiilor web; și FortiSIEM pentru detectarea anomaliei. De acolo, FortiAI lucrează la automatizarea sarcinilor manuale, cum ar fi ,,măturarea” securității și identificarea și clasificarea amenințărilor în timp real.

După ce a fost detectată o amenințare de către FortiAI, echipa de securitate este avertizată și prescrie o rezoluție. Astfel se reduce substanțial zgomotul de alertă și falsele alerte care pot fi introduse prin eroare umană.

FortiAI reambalează capacitățile AI ale FortiGuard Labs pentru utilizarea în aparate premise. Un mare avantaj, deoarece permite FortiAI să fie dislocat în medii extrem de sensibile, în care rețeaua poate fi în cloud. Într-un mediu ca acesta, un AI bazat pe cloud pur și simplu nu ar funcționa.