Securitate — March 10, 2020 at 8:21 pm

McAfee achiziţionează Light Point Security

by

4 Light Point Security este o firmă care oferă soluţii de protecţie a utilizatorilor de malware de tip zero-day, ransomware şi credential phishing prin izolarea sesiunilor de navigare web în medii virtuale la distanţă de reţeaua fizică a firmei client.

În urma achiziţiei, tehnologia Light Point Security va fi integrată în cadrul soluţiei McAfee Secure Web Gateway pentru protecţie inbound şi outbound asigurată pentru tot traficul către şi dinspre web şi cloud. În plus, McAfee va integra soluţia de izolare a motorului de navigare în recent lansata soluţie proprie Mvision UCE, care include McAfee Secure Web Gateway, McAfee Data Loss Prevention şi MVISION Cloud (CASB) pentru a permite astfel clienţilor o implementare completă a arhitecturii de protecţie SASE.

Ash Kulkarni, EVP şi Chief Product Officer la McAfee, a declarat: “Navigarea web reprezintă unul din vectorii de ameninţare cei mai obişnuiţi pentru infectarea punctelor de contact. Adăugarea capabilităţilor Light Point Security la produsele noastre va duce la crearea de soluţii care să permită clienţilor noştri să minimizeze ameninţările din mediul online fără impact asupra experienţei de utilizator. Lucrăm constant la găsirea de modalităţi de a ne ajuta clienţii să adopte în siguranţă mediul cloud ca să se bucure de o productivitate mai mare fără să devină tot mai îngrijoraţi de atacurile cibernetice. Capabilităţile de izolare a navigării oferite de Light Point Security vor întări oferta McAfee Unified Cloud Edge pentru a o transforma în soluţie preferată pentru firmele preocupate de securitate, dar care nu vor să facă compromisuri legate de productivitate.”

banner1-02Comentând achiziţia, Zuly Gonzalez, cofondator şi CEO Light Point Security, a spus: “Tehnologia Light Point Security permite utilizatorilor să navigheze în siguranţă pe orice site web, fără limitări şi fără a fi nevoiţi să ţină pasul cu schimbările efectuate de site-uri. Asta înseamnă oprirea atacurilor lansate împotriva unui motor de navigare înainte ca acestea să poată pătrunde în reţeaua utilizatorului, fără efecte negative asupra experienţei acestuia. Suntem recunoscuţi pentru faptul că am revoluţionat felul în care organizaţiile se gândesc la securitate; acum ne vom alătura unui actor de frunte din zona de securitate cibernetică pentru a fi parte a următoarei revoluţii din domeniu.”

Un nou Chief Executive Officer

McAfee l-a numit pe Peter Leav în calitate de nou Chief Executive Officer, începând din 3 februarie 2020. Anterior Leav a fost Preşedinte şi CEO la BMC Software. Are o experienţă de leadership de peste 20 de ani în companii mari de tehnologie precum NCR Corporation, Symbol Technologies, Cisco Systems, Proofpoint şi Motorola.
În afară de noi numiri în zona de leadership, McAfee a mai încheiat şi alte parteneriate. Firma a achiziţionat NanoSec, un start-up din zona de container security pentru a-şi îmbunătăţi zona de conformitate şi pentru a minimiza riscul implementărilor de tip container. NanoSec este o platformă de aplicaţii de securitate multi-cloud şi zero-trust axată pe abordarea de tip container a securităţii aplicaţiilor Achiziţia va permite McAfee să-şi îmbunătăţească produsele MVISION Cloud şi MVISION Server Protection.